Accés al contingut Accés al menú de la secció

NO T'HO PERDIS

Tens controlat el consum de drogues?

Tens controlat el consum de drogues?D’acord amb dades de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, al llarg del 2017 el nombre d’urgències per consum de drogues ateses pel sistema d’emergències mèdiques (SEM) va ser lleugerament superior al de l’any anterior, en la seva gran part a causa de l’alcohol.

 

 

 

Actualitat Dilluns, 10 de desembre de 2018

 
 • Les persones trans* ja podeu posar el vostre nom sentit als carnets d’educació en el lleure (07.12.2018)

  Les persones trans* (s’anomenen així, amb l’asterisc, perquè inclou totes les identitats dins de l'espectre d'identitat de gènere: transgènere, dona trans, home trans, transsexual, no binari, etc...) ja podeu posar el vostre nom sentit en els expedients, diplomes i carnets de monitor/a i director/a d'activitats d'educació en el lleure. La Direcció General de Joventut i la Direcció General d'Igualtat han signat un acord que us facilita aquest tràmit perquè se us pugui tractar i anomenar d’acord amb el gènere amb què us identifiqueu, independentment de si teniu o no fet el canvi al vostre DNI. Trobareu el procediment i la documentació a aportar a l'apartat de Normativa de Formació d'educadors en el lleure.

 • Cursos intensius i semiintensius d’educació en el lleure   (03.12.2018)

  Pots aprofitar aquesta època de l'any per formar-te com a monitor o director d’educació en el lleure. A Jove.cat trobaràs una relació d'escoles habilitades per impartir cursos d'educadors en el lleure infantil i juvenil, alguns d'ells intensius o semiintensius, així com informació sobre el seu contingut i l'obtenció de diplomes o certificats. En alguns casos hi ha descomptes, beques o formació subvencionada.

 • Mengem futur (29.11.2018)
  Per aconseguir una alimentació suficient, nutritiva i segura, i que pugui fer front a la demanda creixent d’aliments a escala mundial, cal avançar cap a un sistema alimentari sostenible. La producció d’aliments que respecta el medi ambient fa que el que mengis sigui més nutritiu i saludable. A més a més, evita la contaminació de l’entorn i el maltractament animal i fomenta el desenvolupament sostenible.
 • Del telègraf a internet (27.11.2018)
  Quan va sorgir l’escriptura fonètica? Què és la telegrafia òptica? Quina ha estat l’evolució de la viquipèdia? Com eren els primers telèfons? Què té a veure el CERN (Organització Europea per a la Recerca Nuclear ) amb la invenció de la web? El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) facilita un nou blog per compartir coneixements sobre tecnologies de la comunicació: internet, telefonia mòbil, comunicació de dades...i per poder entendre millor el seu origen i funcionament.
 • Les dones, #LliuresISensePor (20.11.2018)

  Cada 25 de novembre celebrem el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. L’Institut Català de les Dones (ICD) posa de manifest el seu reconeixement de l’existència de les violències sexuals en tota la seva magnitud, així com la seva implicació facilitant recursos per combatre-les, a través de la Xarxa d'atenció i recuperació integral a les dones que pateixen violència masclista. 


Agenda d'activitats per a joves