Butlletí Jovecat
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Direcció General de Joventut
Juny 2018 #214
Feines d'estiu i treball temporal

Vols treballar aquest estiu? Pots consultar els sectors i els canals que més demanda tenen en la temporada estiuenca a la secció Feines d’estiu i treball temporal de l’àmbit Treball. Aquestes feines temporals poden ser a jornada completa, parcial o per hores. Si tens dubtes o no tens clar com estructurar el teu cv, vine a l’Oficina Jove de Treball i t’ajudarem!

Llegiu-ne més

Actualitat

Feina a festivals i concerts

Durant la temporada d'estiu s'organitzen activitats a l'aire lliure, concerts, obres de teatre, dansa... Les entitats organitzadores d'aquests actes sovint necessiten personal de suport per a tasques com ara muntar i desmuntar l'espai i vendre entrades, o bé per a informació, seguretat, repartiment de publicitat, cambrers, neteja...

Llegiu-ne més
shadow bottom
Aprendre a l'estiu

Vols aprofitar l'estiu per aprendre a pintar, per descobrir la història d'un altre país, per aprofundir en alguna matèria dels teus estudis o per millorar un idioma? Entre juny i setembre, moltes institucions i entitats ofereixen tot de cursos i propostes formatives diverses.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L'estiu, un bon moment per formar-te o treballar en el món de l’educació en el lleure!
Treballar en activitats de lleure o fer cursos intensius de monitor/a o de director/a d’activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil és una bona oportunitat per créixer a nivell personal i professional i l'estiu és un bon moment per fer-ho.
Llegiu-ne més
shadow bottom
L’estiu és un festival (juliol)

Sol, calor, platja, muntanya, tot això és l’estiu, però també música, molta música per gaudir dels nombrosos festivals que se celebren al llarg de tot l’estiu. Tindreu problemes per escollir d’entre la gran quantitat d’opcions que us proposem.

Llegiu-ne més
shadow bottom
28 de juny: Dia per l'Alliberament LGBTI

El 28 de juny de 1969 va marcar l'inici de l'activisme LGTBI, quan arran d’una batuda policial al bar gai de Stonewall Inn, a Greenwich Village, Nova York, la població LGTB va sortir al carrer. Amb motiu d’aquell 28 de juny de fa ja més de 40 anys s’organitzen activitats arreu.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Ajuts per al pagament de l'habitatge de lloguer 2018

La Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, ha obert la convocatòria ordinària d’ajuts al pagament del lloguer per aquest 2018. Les sol·licituds es poden presentar fins al 29 de juny.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Stop! als abusos o agressions sexuals

Al web dels Mossos d’Esquadra pots consultar una sèrie de consells i recomanacions per evitar o com actuar davant dels abusos i les agressions sexuals.

 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Protegeix i defensa les teves dades personals

Probablement en les darreres setmanes has anat rebent correus electrònics a dojo d’empreses comercials o d’entitats demanant-te la conformitat per mantenir-vos en contacte. És un símptoma de l’augment del control que sobre les nostres dades personals ens facilita el Reglament general de protecció de dades (RGPD), d’obligat compliment des del passat 25 de maig.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Moratòria de 4 anys al programa “Parla 3”

Escoles oficials d'idiomes, Institut Obert de Catalunya, cursos a les universitats, acadèmies ... fes-t'ho com vulguis, però si el curs vinent inicies estudis universitaris hauràs d'acreditar un nivell B2 d'una 3a llengua per obtenir el títol de grau, després de la pròrroga que s’ha aprovat recentment.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Còmic i drogues: #EnPetitesDosis

El Consell de la Joventut de Barcelona ha elaborat una sèrie de còmics amb històries quotidianes per reflexionar sobre diferents temes relacionats amb el consum de drogues. Fes una ullada a la campanya Còmics #EnPetitesDosis!

Llegiu-ne més
shadow bottom
Viatjar sense gluten

L’Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten ha elaborat una guia adreçada a les persones que pateixen aquesta malaltia per tal que puguin gaudir de les vacances i els viatges com qualsevol altra persona.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Compres online? Redueix l’impacte offline

El comerç electrònic té un impacte directe en el volum del trànsit, fet del qual sovint no som prou conscients quan fem una comanda a través d’Internet o quan obrim la porta de casa per rebre-la. Segueix aquestes recomanacions per reduir desplaçaments i emissions.

Llegiu-ne més
shadow bottom
"Tots els llocs parlen de tu", la nova exposició de la Sala d'Art Jove

Fins al 28 de setembre podeu visitar a la Sala d'Art Jove l’exposició “Tots els llocs parlen de tu”, on es presenten els 4 projectes seleccionats en la convocatòria Art Jove del passat mes de desembre.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Gent gran, gent jove: iniciatives que apropen generacions
Perquè la gent gran no perdi els drets per per culpa de l'edat, cal garantir les oportunitats d’envellir satisfactòriament. Moltes iniciatives i programes treballen per evitar-ho apropant gent gran i gent jove.
Llegiu-ne més
shadow bottom
La ciutat, activisme juvenil i compromís social

En Nico i l’Aura són dos joves amb orígens i vides diferents que trobaran en l’activisme juvenil el seu punt de trobada. L’escriptor Víctor Panicello ha novel·lat a La ciutat la història d’aquests dos joves, a partir de les experiències i vivències que li han explicat un grup de joves compromesos socialment.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Recursos que t'interessen

Anem Preparats

Informacions i recomanacions perquè totes les activitats d'educació en el lleure siguin de qualitat, es facin en condicions de seguretat i integritat física per als infants i joves que hi participen, i respectin el medi natural que les acull. Disponible en format web i també en versió adaptable per a dispositius mòbils!

Llegiu-ne més
shadow bottom
Embaràs i avortament en dones joves

Amb motiu del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones el Centre d’Anticoncepció i Sexualitat (CJAS) va presentar les dades referents al 2017 sobre embaràs i avortament en dones joves.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Millor sense sucres, afegits

Ja fa més de sis mesos que va entrar en vigor l’Impost de Begudes Ensucrades Envasades (IBEE). Com t’ha afectat? Has deixat de consumir o reduït el consum de begudes ensucrades? Saps si ha servit per alguna cosa? T’ho expliquem!

Llegiu-ne més
shadow bottom
Impuls de l'economia circular

Per al desplegament i la integració de l’economia circular a Catalunya la Generalitat ha creat Catalunya Circular, una plataforma d’intercanvi d’experiències i coneixement al servei d’una economia verda.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Addiccions i noves tecnologies

Els experts alerten d’un important creixement de les addiccions a la nostra societat. La sobreexposició a les noves tecnologies, fenomen creixent, pot generar addiccions, i tot i que de moment afecten una part petita de la població, aquesta és cada cop més important.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Compartir coneixement part I. Biblioteques digitals

Tota la història i la saviesa de la humanitat està emmagatzemada en aquests bancs del coneixement anomenats biblioteques. Sabies que pots accedir a molts d’aquests documents sense sortir de casa i totalment de franc?

Llegiu-ne més
shadow bottom
Compartir coneixement part II. Museus digitals

Una gran part de l’art i també de la història de la humanitat està emmagatzemada en aquestes mansions del coneixement i de la creativitat anomenats museus. Sabies que pots visitar molts d’ells sense sortir de casa i totalment de franc? I sense fer cues ni patir aglomeracions!

Llegiu-ne més
shadow bottom

Agenda

TOT EL TERRITORI: Premis ''Clic, Fotoperiodisme jove''

Poden ser beneficiaris dels premis Clic, Fotoperiodisme Jove els joves que tinguin entre 18 i 30 anys al llarg de l'any de la convocatòria i que siguin titulars del Carnet Jove de la Generalitat de Catalunya. Termini de presentació: 13 de juliol.

Llegiu-ne més
TOT EL TERRITORI: Ajuts ''Clic, Fotoperiodisme Jove''

Els ajuts Clic, Fotoperiodisme Jove van adreçats a persones físiques joves que tinguin entre 18 i 30 anys al llarg de l'any de la convocatòria i que siguin titulars del Carnet Jove de la Generalitat de Catalunya. Termini de presentació: 13 de juliol.

Llegiu-ne més
SABADELL: JOKOS. Festival de Jocs de Taula

El món del joc de taula al teu abast. 22 i 23 de setembre.

Llegiu-ne més
LLEIDA: ARTIST CAMP Campus de teatre, música i dansa

Campus de teatre, música i dansa adreçat a joves. Endinsa’t en el món de la creació artística a través del teatre, música i dansa, creant un espectacle on els followers decidiran com acabarà. Del 25 de juny al 20 de juliol.

Llegiu-ne més
VILA-SECA, SALOU, CAMBRILS: Carretera i manta. Programa d’activitats per a joves

Programa d'activitats que van adreçades a joves de 14 a 30 anys. Fins al 15 de desembre.

Llegiu-ne més
GIRONA: 18a Convocatòria de la Beca Joaquim Franch 2018

La Beca Joaquim Franch té com a objectiu promoure i incentivar el desenvolupament de projectes i iniciatives que fomentin la cohesió social i el compromís educatiu amb la ciutat de Girona. Termini presentació: 28 de setembre.

Llegiu-ne més
TORTOSA: XV Premi Projecte Jove 2018

El Consell Comarcal del Baix Ebre organitza el XV Premi Projecte Jove amb la finalitat de guardonar les millors iniciatives juvenils endegades per persones físiques o entitats sense ànim de lucre radicades al Baix Ebre, l'any 2018. Termini de presentació: 31 d'octubre.

Llegiu-ne més
Twitter Joventutcat Facebook Joventutcat Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2014-2447

Butlletí Jovecat