Butlletí Jovecat
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Direcció General de Joventut
Setembre 2018 #216
Vine al cau, vine a l’esplai, “Uns dissabtes a la tarda molt especials”

Jocs, tallers, gimcanes, música, descobertes de l’entorn, espais de reflexió i debat... tot això i molt més és el que fa especials els dissabtes a la tarda gràcies als esplais i caus de Catalunya. Si vols viure aquesta experiència en primera persona apunta-t’hi, les més de 750 entitats d’educació en el lleure de Catalunya ja han obert les inscripcions per aquest curs.

Llegiu-ne més

Actualitat

Obertes les convocatòries d'Art Jove 2019!

Joves artistes, ja us podeu presentar a les convocatòries ART JOVE per desenvolupar projectes en el marc de la Sala d'Art Jove al 2019! El termini finalitza el dia 22 d’octubre a les 14.00h. Si teniu dubtes sobre la convocatòria el 3 d’octubre es faran sessions informatives.

Llegiu-ne més
shadow bottom
B-resol, l’app per lluitar contra l’assetjament escolar

Si mai has patit o presenciat assetjament escolar i no t’has atrevit a denunciar-ho, ara hi ha una aplicació mòbil per alertar d’aquestes situacions d’una manera immediata, segura i anònima, des de qualsevol lloc i en qualsevol moment.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Premis a l’actuació cívica juvenil (XXXII Premi Jaume Ciurana)

Els Premis a l'actuació cívica juvenil s’adrecen a grups formats com a mínim per sis joves majors de 12 anys, integrats en entitats sense ànim de lucre, que hagin dut a terme alguna acció cívica meritòria de manera voluntària i gratuïta. El termini per presentar projectes és obert fins al proper 15 d’octubre.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Dona TIC 2018, uns premis només per a elles

Les noies no voleu ser enginyeres... només el 30% dels 7 milions de persones que treballen en l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a Europa són dones, segons dades de la Comissió Europea. Per revertir aquesta tendència s’han engegat moltes iniciatives per animar a les joves a cursar estudis científico-tècnics, entre les que hi ha els Premis Dona TIC. Presenteu les vostres candidatures fins al 15 de novembre.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Cicle d’activitats i assessorament sobre habitatge per a joves

Entre setembre i octubre els Punts infoJOVE de Barcelona t’ofereixen assessorament i informació sobre lloguer assequible, contractes i factures, habitatge públic... Consulta les activitats que t'interessin en el web de l’Ajuntament de Barcelona.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Es convoca el Premi Interuniversitari Colònies i Educació 2019

Ja s'ha convocat la tercera edició del Premi Interuniversitari Colònies i Educació, amb el qual es vol donar reconeixement als estudis i la recerca sobre les estades educatives dels infants i joves a les cases de colònies de Catalunya. Si els teus estudis universitaris estan relacionats amb l’educació, la formació del professorat, la pedagogia, l’educació social, el treball social, l’activitat física esportiva o la gestió cultural, ara que comença el curs pots triar que el contingut d'algun dels teus treballs acadèmics, en especial el TFG (Treball de Fi de Grau), versi sobre el tema del Premi i presentar-lo fins al 30 de juny de 2019.

 

Llegiu-ne més
shadow bottom
(RE)imagina't un món menys sexista

T'indigna veure un anunci on els rols entre homes i dones són els mateixos que al segle passat? Posa-hi remei participant al concurs (RE)Imagina’t de creacions audiovisuals no sexistes, abans del 9 de novembre. Les vostres idees demostraran que és possible explicar les coses des d’una altra perspectiva. Les creacions guanyadores s'emetran per TV3!

Llegiu-ne més
shadow bottom
Acredita les teves competències professionals

Si tens experiència professional però no reconeguda oficialment, acreditar les teves competències professionals et pot obrir noves perspectives de futur. La convocatòria per obtenir-ne el reconeixement s’adreça als àmbits laborals següents: activitats físiques i esportives i socorrisme, dependència i teleassistència i instal·lacions elèctriques i automàtiques. Pots presentar la sol·licitud de preinscripció fins al 30 de setembre.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Premis Recerca Jove (PRJ 2018)

Si ets alumne de 3er o 4t d’ESO, batxillerat o cicles formatius, el teu treball de recerca del darrer curs pot ser candidat als premis. Es premien un total de 77 treballs de qualsevol temàtica per fomentar l’esperit científic, 7 dels quals relacionats amb temàtiques especialitzades: esport, cultura de la pau, educació, turisme i conservació del patrimoni, llengua i dret... Tens temps per presentar el teu treball fins al proper 4 d’octubre.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Millora la presentació del teu currículum

Com gairebé ja es tradició per aquestes dates, et recordem que la confecció del currículum, el primer pas en la cerca de feina, mereix donar-hi un parell de voltes. Aquí trobaràs consells i recomanacions per fer que el teu currículum destaqui entre la resta de candidatures.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Hip-hop per la pau

L’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) convoca una nova edició del concurs Hip-hop per la Pau, adreçat a joves d’entre 12 i 25 anys, per contribuir a la superació de conflictes socials a través de la música rap. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el proper 30 de gener, coincidint amb el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP).

Llegiu-ne més
shadow bottom
Joves i poesia al Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de la Joventut i l’Institut Balear de la Joventut, convoquen el Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra adreçat a joves escriptors i escriptores en llengua catalana que tinguin entre 16 i 30 anys. Si la poesia t’inspira i és la base de les teves creacions literàries, pots presentar la teva obra fins al 15 d’octubre.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Ajuts per a estades acadèmiques internacionals a estudiants d’universitats catalanes

L’AGAUR ha publicat les bases per participar en el programa MOBINT-MIF 2018-2019. Enguany introdueix en el programa una tercera modalitat d’ajuts, adreçada a estudiants que es trobin dins del Programa de millora i innovació en la formació de mestres. El termini per presentar la sol·licitud de cadascuna de les tres modalitats sortirà en la convocatòria corresponent.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Setmana Europea de la Mobilitat

Del 16 al 22 de setembre, sota el lema ‘Combina i mou-te!’, es va celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat, que a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, promou la utilització de diferents modes de transport segons el desplaçament.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Recursos que t'interessen

Nova convocatòria d'ajuts d'autoocupació per a joves inscrits a la Garantia Juvenil

Ja s'han convocat els ajuts de fins a 9.900€ per a joves emprenedors de 18 a 29 anys inscrits a la Garantia Juvenil i que s'hagin donat d'alta com autònoms entre l'1 d'octubre del 2017 i el 15 d'octubre d'enguany. Presenta sol·licitud fins al 15 d'octubre.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Programa “Delegats i Delegades en 3D” de participació juvenil

El 3D és un projecte que pretén fomentar la cultura participativa dins dels centres educatius a través del desenvolupament d’un projecte concret escollit pel propi alumnat i implementat de forma participativa. Ja s'ha tancat la convocatòria per aquest curs, però te l'expliquem per si no el coneixes.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’Alt Empordà rep els joves en la segona trobada de l’Encomarca’t

El primer cap de setmana de setembre va tenir lloc la segona trobada de l’Encomarca’t 2018 entre joves de la Noguera i l’Alt Empordà. Una trobada per compartir les problemàtiques dels joves de les dues comarques, aconseguir l’intercanvi i la cooperació en l’àmbit de les polítiques de joventut, conèixer bones pràctiques i compartir projecte per a cobrir necessitats comunes, així com potenciar un enriquiment mutu a partir del foment de la participació, de l’intercanvi cultural, personal i de l’experiència, entre d’altres.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Cos Europeu de Solidaritat

Coneixes el Cos Europeu de la solidaritat? És una iniciativa de la Unió Europea amb l'objectiu de crear oportunitats perquè els joves treballin com a voluntaris o col·laborin en projectes que beneficiïn a comunitats i ciutadans de tot Europa. Els seus projectes han de guardar relació amb la solidaritat i hi poden participar joves de 18 a 30 anys residents a qualsevol país de la UE i països associats.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Vola amb tots els drets

Viatjar en avió ha deixat de ser cosa d’uns pocs privilegiats. Des de fa temps, ja és un mitjà de transport assequible i accessible per a molts joves que sovint han de viatjar per anar de vacances, estudiar o treballar. Però, coneixeu els vostres drets mentre dura el viatge?

Llegiu-ne més
shadow bottom
#YouthDay 2018: espais segurs per a la joventut

Gairebé 1800 milions de persones al món tenen entre 10 i 24 anys, la generació jove més nombrosa de la història, però 1 de cada 10 viu en zones en conflicte i 24 milions d’elles no poden anar a escola. La inestabilitat política i econòmica afavoreixen l’aïllament social dels joves. El Dia Internacional de la Joventut 2018, que es va celebrar el passat 12 d'agost, proclama la necessitat d’espais segurs perquè les persones joves puguin participar i expressar-se en societat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Vacunacions i viatges
Si vas a països tropicals, els centres de vacunació de Sanitat Exterior i els especialitzats en medicina tropical t'informaran de quines vacunes són obligatòries i recomanables segons la destinació. Vés-hi amb temps, perquè hi ha vacunes que només són efectives al cap de quinze dies o un mes.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Adrenalina o tranquil·litat, quin esport has practicat aquest estiu?

Qualsevol època de l’any és bona per practicar esport i l'estiu és ideal per la pràctica d'esports a l'aire lliure. Encara que tot just ha acabat l'estiu els esports a l'aire lliure encara es poden practicar mentre no vingui el fred. Te n'expliquem uns quants per si vols provar coses noves abans de l'hivern.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Escola d’Estiu del Voluntariat, enguany potenciant la comunicació

La 19a edició de l’Escola d'Estiu del Voluntariat (EEV) va tenir lloc el passat 19 de setembre al Campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra amb un nou format. En un mateix dia es van programar totes les formacions, que enguany van tenir com a fil conductor potenciar la comunicació de les entitats.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Agenda

BARCELONA: Nit Jove de la Recerca

Una programació nocturna especial en què la investigació surt del laboratori per mostrar la seva cara més espectacular. 28 de setembre.

Llegiu-ne més
LLEIDA: 8è Premi Jove de fotografia "Valors del Segrià"

Les fotografies es poden presentar fins el dia 9 de novembre.

Llegiu-ne més
TARRAGONA: Aula de Joves Artistes

Taller de creació dirigit a oferir recursos narratius i expressius a joves creadors/es i artistes com escriptores, ballarins, actrius, dramaturgs, artistes plàstics, músics, poetes… Del 3 d'octubre el 19 de desembre.

Llegiu-ne més
LLAGOSTERA: 22a edició del Correllengua

La difusió de l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana, des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal que se celebra arreu dels territoris de parla catalana des del 1996. Fins al 25 de novembre.

Llegiu-ne més
AMPOSTA: FesticAM, Festival Internacional de Teatre i Circ d'Amposta

Diversos espais de la capital del Montsià s'ompliran durant tres dies de la màgia i la il·lusió de les arts circenses. De l'11 al 14 d'octubre.

Llegiu-ne més
TOT EL TERRITORI: Festa del cinema

És un esdeveniment amb el qual pots gaudir d'entrades de cinema a 2.90 euros durant tres dies. De l'1 al 3 d'octubre.

Llegiu-ne més
TOT EL TERRITORI: Concurs per a cineastes joves que expliquin com la UE millora les nostres vides #EUandme

La UE ofereix a cineastes joves la possibilitat de fer el seu propi curt “EUandme”. Els 5 guanyadors rebran una beca de 7.500€ cadascú, així com el tutoratge d’un director europeu top, per ajudar-los a desenvolupar la seva idea. Termini de presentació: 31 d'octubre.

Llegiu-ne més
Twitter Joventutcat Facebook Joventutcat Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2014-2447

Butlletí Jovecat