Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Botigues i grans magatzems
 

Botigues i grans magatzems

Treballar a botigues i grans magatzems

En què consisteix la feina?
La feina de dependent/a consisteix a atendre el públic, a vendre. Els centres comercials, els grans magatzems i moltes botigues solen contractar joves per atendre el gran volum de feina que hi ha el cap de setmana i en algunes temporades especials de l'any, com a l'estiu a les zones més turístiques, o bé per Nadal.

Quins estudis o habilitats demanen?
Encara que no existeixen uns estudis específics per a aquests tipus de tasques, en algunes ocasions les empreses et poden demanar un nivell d'estudis determinat, com ara el graduat en educació secundària obligatòria, i en algun cas també pot resultar-te útil el cicle formatiu de grau mitjà de tècnic de comerç. Saber idiomes també es valora molt, especialment a les zones turístiques, a més del caràcter dinàmic, la facilitat de paraula, bona educació i presència, honestedat a la caixa…

Cal experiència prèvia?
Hi ha comerciants que s'estimaran més de formar-te directament i uns altres que et demanaran que tinguis experiència.

Quines condicions laborals ofereixen?
El contracte que solen oferir és eventual. La remuneració pot ser molt variable, anirà en funció d'allò que estableixi el conveni col·lectiu per a la teva categoria professional, i en alguns casos tindràs dret a comissions.

Com hi pots accedir?
Pots adreçar-te directament a les botigues i deixar-hi el currículum. Moltes posen els anuncis a l'aparador. Encara que no en tinguin cap, sempre hi pots deixar el currículum per quan busquin gent. Els anuncis als diaris de feina, els gremis de botiguers o les webs de les grans cadenes comercials (de roba, calçat, articles esportius, música i llibres, grans magatzems, etc.), que solen tenir un apartat amb ofertes de feina, són uns altres llocs on pots cercar feina.

  • Llocs on deixar el teu currículum
    Jove.cat t'ofereix recursos per a assabentar-te d'ofertes de feina i deixar-hi el currículum; en aquest apartat hi trobaràs recursos per a cercar feina per Internet, i hi pots consultar els enllaços del sector que més t'interessa.
Data d'actualització: 18.06.2018