Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Cambrer/a i ajudant de cuina
 

Cambrer/a i ajudant de cuina

Cambrer o ajudant de cuina

En què consisteix la feina?
A l'estiu l'oferta més gran és al sector de l'hostaleria. Es concentra sobretot a les zones de platja, bars, restaurants, quioscs de platja, hotels i càmpings. Les feines consisteixen, bàsicament, a atendre amablement els clients, ajudar a preparar el menjar i servir-lo, repartir-lo a domicili...

Quins estudis o habilitats demanen?
Poden demanar-te estudis relacionats amb els cicles formatius de grau mitjà i superior de les famílies de l'hostaleria i el turisme. També pot ser d'utilitat el títol de manipulador d'aliments i el coneixement d'algun idioma.

Cal experiència prèvia?
L'experiència en aquest sector no és indispensable, tot i que si en tens sempre et serà favorable. En aquest sector hi ha molta mobilitat de treballadors, i molta gent hi repeteix cada temporada.

Quines condicions laborals ofereixen?
Solen fer un contracte de feina temporal, amb una remuneració variable segons el nombre d'hores de dedicació, també podem trobar contractes fixes discontinus. S'ha de tenir present que molt sovint s'hi fan hores extres i que els clients solen donar propina. De vegades, els àpats i l'allotjament poden ser gratuïts. Probablement, durant el temps del contracte només et deixaran fer festa els dies mínims establerts legalment.

Com hi pots accedir?
La majoria de vegades aquests llocs de treball es cobreixen mitjançant les ETT, però una altra opció és adreçar-se directament a empreses i comerços petits, i deixar el currículum allà on t'interessi. Pots obtenir llistes d'empreses per mitjà de les pàgines grogues o bé adreçar-te als gremis d'hostaleria i turisme. També pots consultar les guies d'hotels de Catalunya, d'establiments de turisme rural i d'empreses d'apartaments per trobar-hi contactes. Les borses de treball en línia també poden ser un bon recurs per a trobar una feina d'aquestes característiques.

  • Llocs on deixar el teu currículum
    Jove.cat t'ofereix recursos per a assabentar-te d'ofertes de feina i deixar-hi el currículum; en aquest apartat hi trobaràs recursos per a cercar feina per Internet, i hi pots consultar els enllaços del sector que més t'interessa.
Data d'actualització: 18.06.2018