Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Classes particulars i cangurs
 

Classes particulars i cangurs

Classes particulars i cangurs

En què consisteixen aquestes feines?
Les classes particulars són un suport als alumnes que necessiten un reforç abans dels exàmens del juny o de les recuperacions del setembre. Fer de cangur consisteix, bàsicament, a tenir cura dels infants quan els pares i les mares treballen o han de sortir. Es pot fer per hores, a vegades durant tot el dia, i a vegades els pares et poden oferir d'acompanyar-los durant les vacances per donar-los un cop de mà amb la canalla.

Quins estudis o habilitats demanen?
Per a fer classes particulars, el principal requisit és tenir un nivell suficient de la matèria que vulguis impartir. Per als cangurs, et pot anar molt bé haver cursat algun cicle formatiu d'educació infantil o tenir el títol de monitor d'activitats de lleure. En tots dos casos és important que tinguis facilitat de tracte, empatia amb els infants i molta paciència.

Cal experiència prèvia?
No és cap requisit imprescindible, tot i que si en tens i la família te'n demana alguna referència, sempre et pot anar bé.

Quines condicions laborals ofereixen?
Per a fer classes, generalment hauràs d'adaptar-te a l'horari extraescolar dels alumnes. En el cas dels cangurs, l'horari dependrà de les necessitats dels pares i les mares; per tant, poden ser jornades de matí, tarda, vespre o nit. La remuneració acostuma a ser per hores, però si treballes de manera continuada durant un o dos mesos t'ho poden pagar tot conjuntament.

Com hi pots accedir?
Aquests tipus de feina se solen trobar per mitjà de l'entorn personal (família, amics, veïns, pares, mares o mestres de l'escola on has estudiat...). També pots anunciar-te amb cartells a les botigues, escoles, esplais... perquè les famílies interessades puguin posar-se en contacte amb tu. A més a més, hi ha alguna borsa de treball en línia especialitzada en cangurs, i algunes empreses privades que ofereixen professors a domicili.

  • Llocs on deixar el teu currículum
    Jove.cat t'ofereix recursos per a assabentar-te d'ofertes de feina i deixar-hi el currículum; en aquest apartat hi trobaràs recursos per a cercar feina per Internet, i hi pots consultar els enllaços del sector que més t'interessa.
Data d'actualització: 18.06.2018