Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Collir fruita
 

Collir fruita

Collir fruita

En què consisteix la feina?
La feina consisteix, bàsicament, a collir fruita. Entre els mesos de juny i novembre calen temporers al camp, perquè és l'època de la collita de cireres, préssecs, pomes, peres, ametlles, avellanes, raïm, prunes i més fruites.

Quins estudis o habilitats demanen?
Per treballar de temporer i recollir fruita només cal tenir l'edat mínima legal per a treballar (16 anys). No calen coneixements teòrics ni pràctics previs sobre la manera de collir-la. Normalment, cada pagès ho fa a la seva manera i ho ensenya al temporer.

Cal experiència prèvia?
No cal experiència; si en tens, millor. Hi ha empresaris agricultors que, a l'hora de llogar temporers, s'estimen més que ja hagin fet aquesta feina abans i ja coneguin la realitat de treballar al camp a l'estiu.

Quines condicions laborals ofereixen?
L'horari al camp, per a evitar la calor, comença a tot estirar a les 7 del matí i pot durar unes 8 hores o 10. Es pot treballar intensivament durant un mes. Se solen fer contractes de jornaler.

Com hi pots accedir?
Pots adreçar-te directament a les finques, consultar les ofertes del sector en una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya o demanar més informació a les principals entitats de pagesos de Catalunya.

Data d'actualització: 18.06.2018