Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Fàbriques, indústries i ...
 

Fàbriques, indústries i magatzems

Fàbriques, indústries i magatzems

En què consisteix la feina?
A l'estiu, a la majoria d'indústries hi ha molts treballadors de vacances, i hi cal gent per a fer tasques d'operari o peó industrial en sectors com el de l'alimentació, la metal·lúrgia, la confecció, els laboratoris, les empreses dedicades a la fusta, als electrodomèstics, a la pintura industrial, al paper, les impremtes, els escorxadors, els magatzems.... També busquen mossos o mosses de magatzem i repartidors per a carregar i descarregar camions, comprovar el material, preparar comandes i repartir-les als clients.

Quins estudis o habilitats demanen?
Per a fer aquesta mena de feines n'hi ha prou amb el graduat escolar o un certificat d'estudis. Per a accedir a tasques més qualificades, et demanaran formació addicional específica segons el lloc de treball que hagin de cobrir. L'habilitat bàsica que has de tenir és capacitat d'adaptació als ritmes imposats. Per a treballar de mosso de magatzem o repartidor et poden demanar carnet de conduir, facilitat de tracte amb el públic i coneixements bàsics d'informàtica.

Cal experiència prèvia?
L'experiència no hi és rellevant però sempre ajuda, i depèn de cada empresa.

Quines condicions laborals ofereixen?
Els torns solen ésser intensius i de vuit hores. A l'estiu, moltes vegades, per qüestions de producció, cal treballar més hores, que retribueixen com a extres. Les substitucions i els increments de plantilla per augment de la producció són regulats per contractes específics de treball.

Com hi pots accedir?
Pots enviar directament el currículum a les empreses, o presentar-t'hi i omplir les sol·licituds de feina que solen tenir. Mira els anuncis dels diaris, apunta't al Servei d'Ocupació de Catalunya i consulta les ofertes de les ETT.

  • Llocs on deixar el teu currículum
    Jove.cat t'ofereix recursos per a assabentar-te d'ofertes de feina i deixar-hi el currículum; en aquest apartat hi trobaràs recursos per a cercar feina per Internet, i hi pots consultar els enllaços del sector que més t'interessa.
Data d'actualització: 14.05.2015