Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Fàbriques, indústries i ...
 

Fàbriques, indústries i magatzems

Fàbriques, indústries i magatzems

En què consisteix la feina?
A l'estiu, a la majoria d'indústries hi ha molts treballadors de vacances, i hi cal gent per fer tasques d'operari o peó industrial en sectors com el de l'alimentació, la metal·lúrgia, la confecció, els laboratoris, les empreses dedicades a la fusta, als electrodomèstics, a la pintura industrial, al paper, les impremtes, els escorxadors, els magatzems.... També busquen mossos o mosses de magatzem i repartidors per carregar i descarregar camions, comprovar el material, preparar comandes i repartir-les als clients.

Quins estudis o habilitats demanen?
Per fer aquesta mena de feines n'hi ha prou amb el graduat d'educació secundària obligatòria. Per accedir a tasques més qualificades et demanaran formació addicional específica, segons el lloc de treball que hagin de cobrir. L'habilitat bàsica que has de tenir és capacitat d'adaptació als ritmes imposats. Per treballar de mosso de magatzem o repartidor et poden demanar carnet de conduir, facilitat de tracte amb el públic i coneixements bàsics d'informàtica.

Cal experiència prèvia?
L'experiència no és especialment rellevant, però sempre ajuda, i depèn de cada empresa.

Quines condicions laborals ofereixen?
Els torns solen ésser intensius i de vuit hores. A l'estiu, moltes vegades, per qüestions de producció, cal treballar més hores, que retribueixen com a extres. Les substitucions i els increments de plantilla per augment de la producció són regulats per contractes específics de treball.

Com hi pots accedir?
Pots enviar directament el currículum a les empreses, o presentar-t'hi i omplir les sol·licituds de feina que solen tenir. Mira els anuncis dels diaris, apunta't al Servei d'Ocupació de Catalunya i consulta les ofertes de les ETT.

  • Llocs on deixar el teu currículum
    Jove.cat t'ofereix recursos per a assabentar-te d'ofertes de feina i deixar-hi el currículum; en aquest apartat hi trobaràs recursos per a cercar feina per Internet, i hi pots consultar els enllaços del sector que més t'interessa.
Data d'actualització: 18.06.2018