Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Feines qualificades a ...
 

Feines qualificades a l'estranger

Aquestes feines van destinades a persones amb titulació professional o universitària, d'acord amb els requisits específics de cadascun dels programes.

 • Xarxa Eures
  Per buscar feina des de l'Estat espanyol existeix l’anomenada Xarxa Eures (European Employment Services). És una xarxa creada per la Comissió Europea l’any 1993. Està integrada per tots els serveis públics d’ocupació dels països de l’espai econòmic europeu. L'objectiu és fomentar l’intercanvi d’informació sobre els respectius mercats de treball.  

  A Catalunya, la Xarxa Eures és integrada dins el Departament de Treball. A cada demarcació territorial hi ha un euroconseller o un especialista en informació, orientació i consell sobre el mercat de treball europeu. La xarxa funciona com una oficina de treball a nivell europeu. S'hi poden trobar feines tècniques per les quals es demana una formació específica.  

  Les ofertes de treball les pots consultar a les Oficines de Treball de la Generalitat (OTG). Pots demanar assessorament a l’euroconseller o euroconsellera corresponent. 

  En el cas de treballar en els països de la UE sàpigues que:
  - En principi, et pots quedar en un altre país de la Unió, per buscar-hi feina, durant un període suficient, que generalment els estats fixen en sis mesos. Si passat aquest temps demostres que continues buscant feina, no et poden obligar a deixar el país.
  - També tens dret a inscriure’t en les oficines d’ocupació, que hauran d’oferir-te la mateixa ajuda que als demandants de feina del país.
  - Tens dret a residir al país comunitari on treballes. Per períodes superiors a tres mesos, aquest dret et faculta per obtenir una targeta de resident comunitari.  

  Trobar feina a Europa. Oferta d'ocupació mitjançant Eures.
Data d'actualització: 10.10.2012