Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Informació i animació turística
 

Informació i animació turística

Informació i animació turística

En què consisteix la feina?
La feina d'informació i animació turística pot consistir a treballar a la recepció d'un hotel, un càmping, una oficina d'informació o un centre d'interès turístic (museu, parc temàtic d'atraccions...) atenent el públic, acompanyant grups o promovent productes i serveis.

Quins estudis o habilitats demanen?
Poden demanar-te formació acadèmica, com ara algun cicle formatiu relacionat amb turisme, o bé formació de monitor de lleure i activitats socioculturals. Cal tenir facilitat de tracte amb el públic, bona presència, amabilitat, conèixer bé l'entorn del qual s'informa, tenir flexibilitat i capacitat d'adaptació i, molt sovint, saber idiomes.

Cal tenir experiència prèvia?
No és important, tot i que et serà útil allò que hagis fet en l'àmbit territorial on desenvoluparàs la feina.

Quines condicions laborals ofereixen?
Pel que fa a l'horari, faràs més o menys hores i guàrdies segons si ets membre de la plantilla o si t'han contractat per a una temporada. Segurament, mentre et duri el contracte només tindràs el nombre mínim de dies de descans i festa establerts legalment.

Com hi pots accedir?
L'opció amb més probabilitats és trucar porta per porta a les empreses i entitats per oferir-te a treballar-hi. Pots obtenir llistes d'empreses a les pàgines grogues, adreçar-te als gremis d'hostaleria i turisme o centrar la cerca en les empreses de gestió cultural. Les borses de treball en línia també poden ser un bon recurs per a trobar una feina d'aquestes característiques.

  • Llocs on deixar el teu currículum
    Jove.cat t'ofereix recursos per a assabentar-te d'ofertes de feina i deixar-hi el currículum; en aquest apartat hi trobaràs recursos per a cercar feina per Internet, i hi pots consultar els enllaços del sector que més t'interessa.
Data d'actualització: 18.06.2018