Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Si no has aprovat l'ESO
 

Si no has aprovat l'ESO

Pensar que qui no aprova l'ESO té poques sortides professionals és una equivocació.

Si tens més de 16 anys i no has aprovat l'ESO, però tens ganes de continuar aprenent coses, pots preparar-te per a superar unes proves que et permetran accedir als cicles formatius o als ensenyaments artístics i d'esports.

També pots acollir-te a programa de qualificació professional inicial (PQPI), entrar en una casa o taller d'oficis o anar per feina amb un curs de formació ocupacional.

 • Proves per accedir als cicles formatius, ensenyaments artístics i d'esports  
  Aquestes proves es convoquen anualment i t'hi pots inscriure per Internet. Si les superes i et vols matricular en un cicle formatiu, podràs fer la preinscripció en el termini establert al centre on el vulguis cursar.
 • Programes de formació i inserció (PFI)  

  Els programes de formació i inserció s'adrecen a joves que han acabat l'ESO i no n'han obtingut la titulació. N'hi ha de relacionats amb la indústria, l'agricultura, l'artesania, el comerç, el turisme, l'electricitat, el transport, les comunicacions i els serveis. Et preparen per a la vida laboral o per continuar els estudis de formació professional.

 • Formació ocupacional
  Els cursos de formació ocupacional et donen coneixements bàsics per fer feines i oficis amb gran demanda de personal en diversos sectors. Tenen una durada i un contingut variables. Per accedir a aquests cursos, cal estar en situació d'atur.
 • Què puc estudiar? del Departament d'Ensenyament  
  Orientacions per a decidir el teu camí acadèmic o laboral, tant si has aprovat l'ESO com si no, i en funció de l'edat que tinguis (16, 17, 18 o 19 o més anys) i dels teus interessos.
Data d'actualització: 03.04.2017