Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Terrenys d'acampada per ...
 

Terrenys d'acampada per activitats d'educació en el lleure a Catalunya

Un terreny d’acampada és un espai de terreny en el medi natural o rural que s’utilitza de forma habitual per a les acampades juvenils, i que o bé no està equipat, o disposa d’alguns equipaments o serveis mínims. El seu ús està subjecte a la voluntat de la persona propietària i a la normativa municipal corresponent, i els tràmits necessaris per a acampar-hi són responsabilitat de les entitats que els ofereixen.

Els terrenys d'acampada estan destinats a les entitats i a les associacions juvenils d'educació en el lleure per a la realització d'acampades juvenils en grup, en el marc de les seves activitats amb infants i joves i regulades pel Decret 267/2016. Aquests terrenys, per tant, NO s'ofereixen per a acampades de grups, famílies i persones a títol privat.

La Direcció General de Joventut no regula ni registra els terrenys d'acampada, perquè no són instal·lacions fixes o permanents. Les entitats que ofereixen els terrenys són les responsables de recaptar els permisos i efectuar els tràmits pertinents per a poder-hi acampar, d'assegurar-se que són prou segurs, i de gestionar-ne les reserves. Per a veure les llistes de terrenys disponibles, saber-ne les característiques i localització, i confirmar llur disponibilitat cal que us hi dirigiu directament, fent clic a als Enllaços relacionats d’aquesta pàgina.

Si busqueu una instal·lació amb més equipaments, sotmesa a uns determinats requisits tècnics i d'accessibilitat i subjecta al control periòdic de l'Administració, potser voleu acampar en un campament juvenil. És una instal·lació fixa regulada per la Direcció General de Joventut i inscrita en el seu Registre. Disposa d’equipaments per garantir un grau suficient de confort i seguretat als seus usuaris i usuàries, i el mínim impacte en el medi. A canvi, els preus d'utilització són més elevats.

Podeu consultar l'oferta de campaments juvenils mitjançant la Cerca d'instal·lacions juvenils i seleccionant "Campament juvenil" com a tipus d'instal·lació.



Data d'actualització: 08.11.2018