Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Treballar en un supermercat
 

Treballar en un supermercat

Treballar en un supermercat

En què consisteix la feina?
A l'estiu, les grans superfícies sovint han de reforçar la plantilla i cobrir les vacances del personal estable. Les feines que s'hi poden fer són bàsicament: mosso de magatzem, reposador i caixer. Als magatzems s'ha de menester gent que controli els estocs i carregui i descarregui mercaderies. Els reposadors s'encarreguen de tenir sempre a punt els prestatges amb tot els productes. Les caixeres (principalment són noies) s'ocupen de cobrar i fer quadrar la caixa. També poden necessitar dependents a les seccions de fruiteria, carnisseria, xarcuteria i peixateria.

Quins estudis o habilitats demanen?
No s'acostuma a demanar un nivell d'estudis específic, tot i que solen demanar el graduat en educació secundària obligatòria. Si has fet cap curs o cap cicle formatiu relacionat amb el comerç, millor. Si vols treballar al magatzem o a la caixa, t'exigeixen rigor; els estocs han de ser controlats i la caixa ha de quadrar. Si fas de reposador no tindràs tanta pressió; s'hi treballa amb molta rapidesa, hauràs de ser molt dinàmic.

Cal experiència prèvia?
No cal tenir experiència, però et pot resultar molt útil haver fet de caixer o de caixera, haver treballat en algun altre establiment atenent el públic o en un magatzem. Per treballar de dependent de secció sí que et demanaran experiència.

Quines condicions laborals ofereixen?
Els horaris de les superfícies comercials són d'unes dotze hores (de 10 h a 22 h) i el personal que hi treballa sol fer-hi torns. Generalment són de matí i de tarda, tot i que a segons quins establiments també hi ha el de cap de setmana. Els contractes solen ser temporals de temps parcial. A més de la nòmina, a final de mes sovint fan descomptes en els productes que hi vulguis adquirir.

Com hi pots accedir?
La majoria de grans superfícies o cadenes de supermercats tenen una borsa de treball pròpia. Hi pots anar a deixar el currículum directament i, molt sovint, enviar-lo per la web, on també solen mostrar les ofertes de feina del moment.

  • Llocs on deixar el teu currículum
    Jove.cat t'ofereix recursos per a assabentar-te d'ofertes de feina i deixar-hi el currículum; en aquest apartat hi trobaràs recursos per a cercar feina per Internet, i hi pots consultar els enllaços del sector que més t'interessa.
Data d'actualització: 18.06.2018