Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Vols treballar al Nadal?
 

Vols treballar al Nadal?

Vols treballar al Nadal?
És possible que estiguis pensant a treballar durant les festes nadalenques. Potser ho volies fer altres anys i sempre arribaves tard. Doncs, no t’ho pensis més! Ara és el moment.

Moltes empreses cerquen personal per cobrir places durant la temporada de Nadal. Aquestes feines són temporals, de jornada completa, parcial o per hores. Les campanyes de reclutament de personal per a la campanya nadalenca acostumen a començar a finals d’octubre o a principis de novembre. Per cercar una feina per Nadal, has de seguir els mateixos passos que per buscar una feina estable. Els llocs i els tipus de feina característics de la campanya nadalenca són els següents.

Sector comerç
Aquest sector és el viver de feina nadalenca per excel·lència. La tradicional febrada consumista del període de Nadal fa que centres comercials, grans magatzems, botigues de barri, o supermercats, necessitin cobrir llocs de treball com dependent/a, reposador/a, caixer/a, atenció al client, embolicador/a, mosso/a de magatzem...
Les tasques consisteixen a assessorar els clients sobre els productes i vendre’ls. Al magatzem, es necessiten joves que controlin els estocs i que carreguin i descarreguin la mercaderia. La celebració a finals de novembre del Black Friday i el Cyber Monday avança la campanya de reclutament de personal en aquest sector.

Sector hostaleria
Bars, restaurants i hotels de les zones cèntriques de la ciutat o d’àrees d’oci necessiten cobrir llocs de treball d’ajudant de cambrer/a, cambrer/a, ajudant de cuina, cuiner/a, càtering, etc.    
Les tasques consisteixen bàsicament a atendre amablement la clientela, ajudar a preparar el menjar i servir-lo, repartir-lo a domicili, etc. És de gran utilitat tenir el carnet de manipulador/a d’aliments i conèixer idiomes.

Sector serveis
El creixement del comerç electrònic genera una necessitat de personal que atengui les comandes "on line", així com d'empaquetadors.
En aquestes dates es necessiten missatgers, repartidors de paquets o repartidors de publicitat. En principi, no et demanaran una formació acadèmica específica encara que en alguns casos serà imprescindible tenir vehicle propi ja sigui moto, cotxe o furgoneta. La celebració a finals de novembre del Black Friday i el Cyber Monday avança la campanya de reclutament de personal en aquest sector.

Sector de lleure
En una època d’aturada escolar s’organitzen moltes activitats per a la quitxalla. Es necessitaran monitors/es per a parcs de Nadal, parcs infantils, ludoteques i altres festes nadalenques.
Habitualment, es prioritza experiència prèvia i en alguns casos, en funció de l'activitat, es podria necessitar el títol de monitor/a de lleure. L’horari de treball és molt divers i depèn de l’activitat i del lloc on es desenvolupi.

Sector esports d’hivern
El Nadal i per extensió l’hivern és temps de neu i les instal·lacions hivernals necessitaran cobrir llocs de treball, no només els específics relacionats amb l’esquí (pisters, trepitjaneus, etc.), sinó també relacionats amb els serveis que ofereixen (botigues, restaurants, etc.).
D’altra banda, hi ha molts municipis que obren pistes de gel durant el període nadalenc.

Altres feines
Aquests dies amb tantes festes, els pares i mares necessitaran cangurs per a la mainada, o professors de classes particulars per als nens i nenes que les necessitin.
D’altra banda, hi ha indústries que necessiten personal per substituir persones que fan vacances o per cobrir puntes de feina.

On cercar les ofertes de feina nadalenca
Internet està guanyant molt terreny als sistemes convencionals de recerca de feina. Per tant, la forma més directa és anar als webs de les empreses dels sectors que acabem de descriure. A no ser que siguin empreses molt petites, la majoria tenen pàgina web, on haureu de buscar la secció per a treballar amb ells. Aquesta secció acostuma a anomenar-se “treballar amb nosaltres”.
Evidentment, els serveis públics d’ocupació o les empreses de treball temporal també són una opció per trobar feina al Nadal. I en els cas de botigues o negocis petits, caldrà estar atents als cartells que puguin col·locar a les portes o aparadors.

Treballar al Nadal et pot servir per moltes coses: finançar-te els teus estudis, finançar-te aquell viatge amb què somnies o comprar aquella cosa que et fa tanta il·lusió. I et servirà també per a quelcom tant o més important: ampliar el teu currículum o, fins i tot, encetar-lo.

Data d'actualització: 13.11.2017