Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Viu el Nadal als pessebres ...
 

Viu el Nadal als pessebres vivents

pessebres vivents
Imatge d'arxiu del Pessebre Vivent de Celrà. Font: web de l'Ajuntament
T’agradaria viatjar en el temps per celebrar el Nadal al bell mig de Betlem? No et cal fer impossibles. Apropa’t a algun dels pessebres vivents que es fan arreu de Catalunya i entra en escena.


Viure el naixement en primera persona

En els pessebres vivents, actors, actrius i figurants fan reviure als visitants una part essencial de la història del cristianisme: el naixement de Jesús. En aquestes representacions el visitant es converteix en un personatge més.

En moltes d’aquestes recreacions podràs passejar per un recorregut on travessaràs boscos, rius, cases o penya-segats, veient com els pastors es reuneixen al voltant de la foguera o dormen al ras. Veuràs totes les “figures” que componen el naixement: el ferrer, els pastors… fins a completar el pessebre!

Un pessebre amb història

A Corbera de Llobregat (Baix Llobregat) tenen l’honor de ser els pioners en la celebració de pessebres vivents a Catalunya. El 24 de desembre del 1962 van representar el primer pessebre vivent, promogut per en Josep Rodrigo i Puig. Des d’aleshores, l’entitat sense ànim de lucre Amics de Corbera s'encarrega d'organitzar aquest esdeveniment festiu, un dels més visitats de Catalunya.

Una tradició estesa arreu del territori català
A banda del pessebre de Corbera, arreu de Catalunya hi ha moltes representacions nadalenques. Música en directe o enregistrada, representacions parlades, estàtiques o en moviment, amb veu o vestuari d’època o tradicional català són algunes de les característiques dels diferents pessebres vivents. Per assegurar la seva continuïtat i millorar a cada edició, la majoria d’associacions que representen els pessebres vivents cobren una entrada per veure’ls, en molts casos amb un preu simbòlic.

Si no t’ho vols perdre, consulta les dates i els horaris de les representacions, i gaudeix d’aquesta tradició. 

Data d'actualització: 18.12.2018