Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Benvinguts a pagès, la gran ...
 
Divendres, 08 de juny de 2018

Benvinguts a pagès, la gran festa del món rural a Catalunya

Aquest cap de setmana explotacions agràries i de pesca d’arreu de Catalunya obriran les seves portes per ensenyar-te granges, vinyes, obradors, barques... Visites, productes de proximitat i ofertes especials per allotjar-te en les més de 900 propostes que t'acosten al món rural. Planifica un cap de setmana complet!


Benvinguts a pagès

Veure com i on es produeixen els aliments que ens arriben a la taula, saber com treballen els pagesos i els pescadors, descobrir productes de temporada, visitar cases de pagès, granges, obradors... Aquest és l’esperit de l’experiència turística Benvinguts a pagès, uns dies de portes obertes a la feina de la pagesia i a la pesca a Catalunya, que enguany celebra la seva tercera edició.

Restaurants de tot Catalunya oferiran un menú especial amb producte de temporada i proximitat i els allotjaments faran ofertes especials. La Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) també ofereix reduccions en alguns albergs de la xarxa, pots consultar l'oferta al web de la iniciativa directament. Així mateix, a la majoria de comarques podràs trobar un munt d’activitats complementàries relacionades amb la terra, el mar i els seus productes.

Enguany, si ets sibarita i t'encanta ensenyar tot el que menges a les xarxes socials, pots participar al concurs Benvinguts a Pagès Foodie 2018 i guanyar un dinar o un sopar per a dues persones. Per participar-hi has de seguir les xarxes socials de la iniciativa, pujar fotos amb l'etiqueta #BenvingutsaPagèsFoodie i mencionar al restaurant.

Durant tot el cap de setmana, unes 240 explotacions agràries del territori obriran portes i programaran visites guiades perquè, ja sigui amb la família, amb la parella o amb el teu grup d'amics i amigues, us desplaceu pel país, conegueu l'origen, l’elaboració i el tractament dels productes alimentaris que consumim cada dia, els tasteu i tingueu la possibilitat de comprar-los directament als pagesos i pageses.

Per facilitar-te la planificació del cap de setmana s’han dissenyat set rutes turístiques diferents arreu del territori. En concret, es proposen cinc itineraris turístics a la demarcació de Lleida (Pallars Jussà Nord–Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Garrigues–Segrià Sec i Garrigues) i dues a les comarques de Tarragona (Conca de Barberà i Terra Alta), amb plans per fer durant tot de cap de setmana o bé en una única jornada. Les rutes inclouen pobles amb encant, olis, productes singulars, ramats i patrimoni romànic, pintures rupestres, vins, licors, safrà o oficis rurals, entre d'altres experiències. Consulta'n els detalls a l'apartat Rutes del web de la iniciativa.

Organitza’t una escapada a mida a qualsevol punt de la geografia catalana i aprofita que moltes explotacions habitualment no estan obertes al públic. Gaudeix de la vida a pagès!