Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Biblioplatges, bibliopiscines, ...
 
Dimecres, 18 de juliol de 2018

Biblioplatges, bibliopiscines, booktrailers, #BiblioEstiuRevistes... lectura, estiu i premis!

Aquest estiu, sol, platja, piscina i...llibres. Les biblioteques públiques de Catalunya s’adapten a l’estació i continuaran estant a prop teu oferint-te el seu catàleg a les platges i piscines d’arreu de Catalunya durant tota la temporada estiuenca. Enguany pots participar a les diferentes iniciatives i concursos al voltant de la lectura que organitzen les biblioteques! T'ho expliquem!


Biblioplatges, bibliopiscines, booktrailers, #biblioestiurevistes... lectura, estiu i premis!
Llicència CC0 -StockSnap - (Pixabay)

L’estiu és el moment ideal de l’any per desconnectar, on tenim temps per fer moltes coses que no podem fer la resta de l’any i dedicar més hores a les nostres aficions. Sol, aigua i diversió poden combinar-se amb una bon llibre o una revista!

Biblioplatja, bibliopiscina, biblioparc, bibliomercat, bibliojardí, bibliopati... en aquestes petites biblioteques d’estiu trobaràs un catàleg seleccionat per a totes les edats i interessos: novel·la curta, còmics, contes, revistes i diaris, un tipus de document que permet la lectura ràpida. També t'ofereixen activitats com ara tallers, xerrades i narracions de contes i, en alguns casos, també accés al servei Wi-Fi. Per utilitzar tota aquesta oferta, només has de presentar algun document que t'identifiqui. Tot això a la mateixa platja, piscina, jardí o parc, sempre a l’aire lliure. Els dies i horaris de les bibliopiscines i biblioplatges varien segons el municipi, la majoria comencen entre mitjans de juny i principis de juliol, consulta el llistat per obtenir tota la informació. Hi ha 80 biblioteques a l'aire lliure arreu de Catalunya, busca-les! 

Concurs #BiblioEstiuRevistes
A les biblioteques que ofereixen activitats de lectura a l'aire lliure hi trobaràs una bona pila de revistes en català com Cavall Fort, Cuina, Descobrir, El Tano, El Temps, Enderrock, Esguard paper, Experiències, Fosbury, Reporter Doc i Sàpiens. Pots participar al concurs #BiblioEstiuRevistes fent-te una foto llegint una revista en català i publicant-la a les xarxes socials amb l'etiqueta del concurs. Qui aconsegui més "m'agrada" fins el 30 d'agost rebrà una tauleta i una subscripció d'un any a l'iQUIOSC.cat!

5è Concurs de Booktrailers
"Llegeix, prem el rec... i guanya", aquest és el lema del concurs per a joves de 14 a 18 anys obert fins al 26 d'octubre. No saps què és un bibliotràiler o booktrailer? És un petit vídeo publicitari que presenta un llibre de manera que capti l'interès del lector, amb l'ús de qualsevol tècnica audiovisual, des d'actors i rodatge fins a videoanimacions.
Formeu un equip de 2 a 4 persones i produiu un vídeo, amb una durada màxima de 90 segons, sobre qualsevol llibre que trobeu a les biblioteques públiques de Catalunya. Hi ha 6 categories de premis i cadascun dels membres dels equips guanyadors rebran una subscripció de 6 mesos a Filmin, un lot de llibres, un diploma i un taller de formació de com fer un guió i disseny d'un booktrailer. Consulteu les bases i participeu-hi!

Concurs "Llegir té premi"
Si tens de 10 a 16 anys i ets lletraferit/da, fins al 9 de setembre pots participar al concurs "Llegir té premi". Un cop et registris al concurs, podràs seleccionar entre més de 250 llibres en català, castellà o anglès que tindràs disponibles en alguna de les més de 400 biblioteques públiques de Catalunya. Tria una obra, llegeix-la i respon a les preguntes que trobaràs al portal Legiland, on es desenvolupa el concurs. Com més títols llegits i més respostes encertades tinguis, més punts pots acumular i guanyar premis com un iPad mini, un rellotge intel·ligent o un lot de llibres. Així que no esperis més i a llegir!

 

Guarda el teu mòbil i posa un llibre o una revista a les teves mans mentre prens el sol o la fresca. També pots aprofitar l’estiu per visitar amb més freqüència les biblioteques i fugir de la calor. En aquest equipaments descobriràs un munt de serveis que no t’imaginaves.