Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > B-resol, l’app per lluitar ...
 
Divendres, 10 d'agost de 2018

B-resol, l’app per lluitar contra l’assetjament escolar

Si mai has patit o presenciat assetjament escolar i no t’has atrevit a denunciar-ho, ara hi ha una aplicació mòbil per alertar d’aquestes situacions d’una manera immediata, segura i anònima, des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. Durant el curs passat, la Diputació de Barcelona va posar a disposició de setanta cinc instituts de la demarcació aquesta aplicació en una prova pilot. La coneixes?


B-resol, l’app per lluitar contra l’assetjament escolar

La Diputació de Barcelona, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’empresa BCN Resol ODR Solutions han unit esforços per lluitar contra bullying, el ciberbullying, l’assetjament, els trastorns alimentaris i qualsevol mena de conflicte que afecta als i les adolescents. L’app gratuïta B-resol permet alertar de situacions de perill als interlocutors dels centres educatius de manera fàcil i senzilla, tant si són víctimes com si són observadors. Aquest projecte uneix la consciència social amb la innovació tecnològica, oferint un espai segur per denunciar conflictes als centres educatius. També és possible donar alertes des del web.

L’app ja estava disponible a més d’un centenar d’instituts públics catalans, durant el curs 2016-2017, en el marc del programa d’innovació educativa #aquiproubullying del Departament d’Ensenyament, amb bons resultats i una valoració positiva de tots els agents implicats, en definitiva, una experiència d’èxit. Davant aquests resultats, la Diputació de Barcelona ha decidit estendre el projecte a instituts de la província de Barcelona, prioritzant els centres públics i /o centres on es cursen Programes de formació i inserció (PFI).

L’aplicació, que està disponible tant per Android com per iPhone, ofereix diferents funcionalitats, tant per als i les adolescents, com per als centres.


Què hi trobaran els adolescents?

Xat: possibilitat d'enviar missatges i de xatejar
Receptors: possibilitat de seleccionar els receptors, tant del missatge com del xat
Anonimat: accés anònim per defecte
News: canals d'informació inicials (notícies, vídeos...) disponibles


Què hi trobaran els centres de tot tipus (educatius, esportius, d’educació en el lleure...)?

Web de control: des del qual es fa el seguiment de les incidències
Fàcil: molt intuïtiu i amb establiment de paràmetres
Seguiment: permet fer un seguiment de les gestions i accions realitzades davant les alertes rebudes i genera un informe que documenta les actuacions
Eina de compliance: que permet als centres els compliment normatiu intern i extern
Informes i estadístiques: permet generar informes en pdf de cada incident, així com també estadístiques
Base científica: amb el recolzament d’experts dels diferents àmbits


Així doncs, la mateixa tecnologia amb la que alguns joves pateixen casos d’assetjament, ara ens dona la possibilitat de resoldre aquesta mena de situacions i d’evitar-les en un futur.