Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Campanyes de recollida de ...
 
Dimecres, 14 de desembre de 2016

Campanyes de recollida de joguines

Quantes cartes als reis deus haver escrit de petit? De ben segur que no et tallaves ni un pèl a l’hora d’afegir joguines a la llista. I encara posaves mala cara si el dia de reis algun dels regals sol·licitats no t’arribava... Pensa que hi ha molts infants que no tenen ni paper ni boli per escriure la carta de la il·lusió.


Campanyes de recollida de joguines
Autor: malglam

En els darrers anys la situació de crisi econòmica de la nostra societat ha fet augmentar el nombre de famílies en situació d’atur, moltes d’elles amb la prestació per desocupació exhaurida, la qual cosa les ha dut de manera inesperada a una situació de pobresa. I els fills i les filles d’aquestes famílies són les víctimes més vulnerables d’aquesta situació. Malauradament, les campanyes nadalenques de recollida de joguines han hagut d'esdevenir un clàssic d’aquesta època de l’any.


El gran valor de les joguines
No parlem del valor material que poden tenir les joguines, sinó d’altres valors més intangibles a curt termini. Un infant sense joguina és un infant discriminat i exclòs socialment. Les joguines amaguen un impagable valor educatiu i didàctic ja que amb elles els infants comencen a desenvolupar aptituds i habilitats que poden ser claus en el seu creixement i en el seu futur. Quants arquitectes hauran sortit d’una joguina de construcció? Quants artistes hauran emergit a partir d’una simple capsa de llapis de colors i una llibreta?

Campanyes de recollida de joguines
Si no saps on has d’anar o a qui t’has d’adreçar t’ho posarem molt fàcil. L’ajuntament del teu municipi, les associacions de veïns, les entitats i les associacions, les universitats i les ONG socials duen a terme campanyes de recollides de joguines. I si vols involucrar-t’hi encara més, pots oferir-te com a voluntari/a actiu en les campanyes solidàries que organitzen diferents institucions i entitats per tal que els més desfavorits passin unes festes el més agradables possible.

Una de les campanyes més conegudes és la que organitza cada any la Creu Roja. Enguany la campanya de Creu Roja Joventut a Catalunya, Els seus drets en joc, recull joguines noves, no bèl·liques ni sexistes, i crida a la ciutadania, les empreses i la societat civil a col·laborar amb la campanya fins al 31 de desembre.

També ha esdevingut tradicional la campanya Cap nen sense joguina de Ràdio Barcelona, que aquest any compleix 50 anys procurant que les joguines formin part de la màgia del dia de Reis per a nens i nenes de Barcelona malalts o sense recursos.

Tenint en compte el valor didàctic de les joguines, l’Institut Català de les Dones (ICD) divulga la campanya #trenquemestereotips, una actuació de sensibilització a les xarxes socials que convida a prendre consciència de la importància del temps de joc per educar els infants en els valors de l’equitat entre dones i homes. La campanya fa especial èmfasi en la no transmissió d’estereotips sexistes a través de les joguines i a mostrar creativament la seva adhesió a aquesta idea amb missatges i/o fotografies a facebook, twitter i instagram amb l’etiqueta #trenquemestereotips.

Regalar una joguina és un petit gest que pot ser molt important per a molts infants. Et quedaràs sense participar?