Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Socorristes, una professió amb ...
 
Dilluns, 08 de maig de 2017

Socorristes, una professió amb força demanda

Sembla mentida, però és veritat. Tot i les dificultats per trobar feina actualment, encara es troben àmbits on fan falta professionals, fins i tot, en sectors aparentment tant saturats com el turístic. Un exemple d’això són les oportunitats laborals, si vols fer de socorrista.


Catalunya necessita socorristes

La indústria del sector del turisme i del lleure creix constantment i genera una major oferta i demanda de treballadors/es, que, en alguns casos, costa de cobrir. Aquest és el cas dels socorristes.

El ventall de llocs que necessiten socorristes és més ampli del que t’imagines: platges, piscines municipals, piscines d’hotels, càmpings, cases rurals, parcs aquàtics, entitats de lleure, creuers...

A banda del títol de formació professional (FP) de grau mitjà o de grau superior, per exercir aquesta professió també són vàlids els següents Certificats de Professionalitat de la Formació Professional per a l’Ocupació: 

  • AFDP0109 - Socorrisme en instal·lacions aquàtiques. Nivell 2 (equivalent al grau mitjà). Durada: 370 hores. Informació de la normativa reguladora aquí.
  • AFDP0209 - Socorrisme en espais aquàtiques naturals. Nivell 2 (equivalent al grau mitjà). Durada: 420 hores. Informació de la normativa reguladora aquí.
  • AFDP0211 - Coordinació de serveis de socorrisme en instal·lacions i espais naturals aquàtics. Nivell 3 (equivalent al grau superior). Durada: 660 hores. Informació de la normativa reguladora aquí.


A més, les persones que treballen o han treballat com a socorristes poden obtenir aquests certificats de professionalitat mitjançant l’acreditació de competències a través de l’experiència laboral.

Més informació al Pla d’Acreditació i Qualificació Professionals de Catalunya 2016-2018, i en els seus annexos 1 i 2, en el qual estan prioritzades les qualificacions que donen lloc al reconeixement dels certificats de professionalitat de socorrisme tant en instal·lacions aquàtiques, com en espais naturals.

Així doncs, si mai t’havia passat pel cap, ara ja ho saps. Fer de socorrista pot ser una opció d’ocupació a tenir en compte.