Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Com t'imagines un món menys ...
 
Divendres, 06 d'octubre de 2017

Com t'imagines un món menys sexista?

Us indigna veure anuncis o campanyes publicitàries amb els mateixos rols de sempre entre homes i dones? Si poguéssiu canviar els estereotips a la publicitat, com ho faríeu? Apunteu-vos al concurs (RE)Imagina’t i demostreu que és possible explicar les coses des d’una altra perspectiva.


No imaginis, (RE)imagina’t un món menys sexista

L’Observatori de les Dones en els mitjans de Comunicació convoca cada any el concurs (RE)Imagina’t per tal d’afavorir un ús no sexista ni androcèntric (visió del món i de la cultura centrada en el punt de vista masculí) del llenguatge audiovisual, mitjançant la redacció de guions i la realització d’espots no sexistes. Ja està en marxa la convocatòria per a la 9a edició, o sigui que si voleu participar ja podeu començar a pensar com explicaríeu una història que afavorís una societat menys sexista. Traieu l’esperit crític que porteu a dins, feu servir la vostra creativitat i construïu un missatge que treballi positivament la diferència sexual.

Categories i modalitats de participació
Hi ha dues categories participació per edats:
1. Grups de nois i noies de 14, 15 i 16 anys
2. Grups de nois i noies de 17 i 18 anys

Els i les participants poden optar a les següents modalitats:
1. Idea, guió i storyboard d'una creació audiovisual que defensi un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals i afavoreixi la diversitat en la representació de les identitats de gènere i LGTBI. La peça haurà de tenir una durada màxima de 20 segons.
2. Creació audiovisual d'una durada no superior a 30 segons, que defensi un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals i afavoreixi la diversitat en la representació de les identitats de gènere i LGTBI.

Els guions i els espots han de correspondre a algun producte imaginari o una campanya de sensibilització contra el sexisme. Tant el guió, com l’espot realitzat, s’hauran de fer en grups d’entre tres i cinc persones.

Qui hi pot participar?
Podeu participar en el concurs si sou alumnes dels centres educatius o grups d’educació en el lleure dels municipis implicats en l’Observatori: Altafulla, Barcelona, Castellbisbal, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Cubelles, El Masnou, Esplugues de Llobregat, Gavà, Girona, Malgrat de Mar, Martorelles, Molins de Rei, Rubí, Sant Adrià del Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet i Vilafranca del Penedès.

Premis
S’atorgaran vuit premis, quatre per a guions i quatre per a peces audiovisuals:
- 2 premis als millors guions presentats a la categoria de 14 a 16 anys
- 2 premis als millors guions presentats a la categoria de 17 i 18 anys
- 2 premis a les millors creacions audiovisuals presentades a la categoria de 14 a 16 anys
- 2 premis a les millors creacions audiovisuals presentades a la categoria de 17 i 18 anys

Els grups guanyadors de la modalitat de guions podran realitzar la seva idea amb els equips professionals i tècnics de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull. Les peces realitzades s'emetran per TV3, en el programa INFO K. També estaran disponibles al web de l'Observatori, al blog de l'INFO K i es difondran a través de diverses plataformes a Internet. Així mateix, restaran a disposició dels municipis i centres participants per si els interessa fer-ne difusió.
Els quatre grups guanyadors dels millors espots realitzats tindran l’oportunitat de participar, amb tot el seu grup classe, en un taller de muntatge col·laboratiu amb l’enginy tecnològic Mash Up Table.

Terminis
Termini d’inscripció: 10 novembre de 2017
Termini d'entrega de guions: 9 de febrer de 2018
Termini d'entrega de creacions audiovisuals: 23 de març de 2018
Podeu consultar la resta del calendari a les bases del concurs.

Si teniu fusta de guionistes, actrius, actors, directores, directors o càmeres i teniu una bona idea per “vendre” un producte o una campanya no sexista, poseu-vos les piles i aprofiteu aquesta oportunitat. Amb les vostres idees contribuireu a construir una societat més justa en matèria de gènere.