Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Coòpolis, un ecosistema ...
 
Dimarts, 13 de juny de 2017

Coòpolis, un ecosistema d'economia social cooperativa

Si t’estàs plantejant de formar part d’una cooperativa, a Coòpolis, l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona, trobaràs un espai de coordinació, aprenentatge, innovació, creació i assessorament en matèria d’economia social i cooperativa.


Coòpolis

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Direcció General d’Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoocupació, destina recursos per garantir la sostenibilitat dels ateneus corporatius, amb l’objectiu de millorar l’ocupació i el desenvolupament del territori. En el marc del Programa Aracoop, ha impulsat la creació d’una xarxa d’ateneus cooperatius distribuïts arreu de Catalunya.

L’Ateneu Corporatiu de Barcelona, Coòpolis, situat a Can Batlló, al barri de Sants de Barcelona, té com a objectiu el foment i la promoció de l’economia social i solidària a Barcelona, en el marc de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya, i s’orienta sobretot a la creació de noves cooperatives i de nous llocs de treball en aquelles ja existents. Per a les persones que es trobin en procés de constitució de la seva cooperativa, Coòpolis organitza diverses activitats formatives.

Els ateneus cooperatius són un servei de referència per a organitzacions cooperatives i d’economia social. A més, per tal de fomentar aquest tipus d’economia, també ofereixen suport a aquelles empreses o entitats amb capacitat d’incentivar la creació d’empreses cooperatives i societats laborals, com entitats públiques, assessories, escoles de negoci, associacions, fundacions...

L’equip promotor de Coòpolis està format per les cooperatives La ciutat Invisible i Lacol, i per l’Associació per a l’Impuls Cooperatiu de Sants.