Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > #YouthDay 2018: espais segurs ...
 
Divendres, 10 d'agost de 2018

#YouthDay 2018: espais segurs per a la joventut

Gairebé 1800 milions de persones al món tenen entre 10 i 24 anys, la generació jove més nombrosa de la història, però 1 de cada 10 viu en zones en conflicte i 24 milions d’elles no poden anar a escola. La inestabilitat política i econòmica afavoreixen l’aïllament social dels joves. El Dia Internacional de la Joventut 2018 proclama la necessitat d’espais segurs perquè les persones joves puguin participar i expressar-se en societat.


IYD 2018

Els dies internacionals serveixen per sensibilitzar i conscienciar en relació amb temes importants per a les societats i amb l’existència de problemes sense resoldre en el món, perquè els governs prenguin mesures i perquè la ciutadania les exigeixi als seus representants.

L’any internacional de la joventut 2018 posa de relleu la necessitat d’espais segurs per a la joventut, perquè aquesta pugui integrar-se en la societat on viu: espais cívics segurs per a la participació en les polítiques públiques; espais públics segurs per participar de l’esport i el lleure en comunitat; espais digitals segurs que permetin als joves una interacció virtual amb tothom sense fronteres. Els espais físics adequats poden donar resposta a necessitats diverses, ajudant especialment a aquelles persones amb més risc de marginalitat o violència.

L’Assemblea General de les Nacions Unides estableix els dies internacionals mitjançant resolucions en les quals es descriu la situació que fa que es consideri convenient proclamar un dia concret com a Dia Internacional. El 17 de desembre de 1999, mitjançant la resolució 54/120, l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el dia 12 d'agost Dia Internacional de la Joventut, recollint la recomanació de la Conferència Mundial de ministres encarregats de la Joventut, celebrada a Lisboa del 8 al 12 d’agost de 1998.