Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Nova edició de Ficcions, ...
 
Dimecres, 10 d'octubre de 2018

Nova edició de Ficcions, l’aventura de crear històries

Si t’agrada llegir i t’apassiona crear històries ja et pots apuntar al “Ficcions”, un concurs on podràs demostrar les teves habilitats literàries. Inscripcions obertes a partir de demà i fins al 5 de febrer de 2019.


Ficcions, l’aventura de crear històries

Ficcions és un concurs literari en català adreçat a joves de tots els territoris de parla catalana, des de 3r i 4t de l’ESO fins a Batxillerat i cicles formatius, organitzat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC). L’objectiu és crear una història de ficció en tres capítols prenent com a punt de partida un inici de relat que cal escollir entre diverses propostes. Hi ha dues modalitats de participació: en grups de fins a tres membres o individual.

El funcionament és molt senzill, el primer pas és registrar-se a la pàgina web de Ficcions www.ficcions.cat (fins al 5 de febrer de 2019). En segon lloc, cal triar una de les opcions d’inici de novel·la que ofereix el concurs.

Després, d'acord amb un calendari establert, cada quinze dies aproximadament, l'alumne o el grup d’alumnes haurà de publicar un nou capítol de la història. El 24 de març de 2019 serà la data màxima per presentar el tercer i últim capítol. Posteriorment el jurat decidirà quina és la millor història: es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i la originalitat de les històries. La segona quinzena del mes d'abril es publicaran els noms dels finalistes, i al mes de maig es lliuraran els premis a Mallorca, Menorca, Eivissa, València i Barcelona.

Premis:

  1. Millor història: iPhone o Play Station (a triar durant el moment de la inscripció) per a cada membre del grup
  2. Segona millor història: iPod Touch per a cada membre del grup
  3. Premis territorials: Entre els finalistes es premiaran les millors històries dels territoris (Catalunya, Illes Balears i País Valencià) amb un reproductor mp3 per a cada membre del grup.
  4. Premi professor/a més motivador/a: el professor/a de cada territori (Catalunya, Illes Balears i País Valencià) que hagi estat responsable del major nombre de participants, en proporció al nombre total dels seus alumnes, guanyarà una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos. En cas d’empat es tindrà a consideració la puntuació aconseguida pels treballs dels seus participants.
  5. Premi Territorial especial ciutat de Barcelona: el millor relat de la ciutat de Barcelona rebrà un iPad per a cada membre del grup. Premi patrocinat per l'Ajuntament de Barcelona.


Per tal d'ajudar els professors, Ficcions posa al seu abast una secció amb continguts pedagògics al seu lloc web, a més d’un correu electrònic de consulta permanent: ficcions@amic.media

Esprem el teu enginy i posa’t a escriure, descobriràs que la teva imaginació et pot fer arribar ben lluny!

Més informació