Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Activitats i tallers per ...
 
Dimecres, 14 de novembre de 2018

Activitats i tallers per ajudar-vos a decidir els vostres estudis universitaris

Economia, medicina, periodisme, traducció i interpretació, infermeria, arquitectura, matemàtiques, filosofia, enginyeria, ciències ambientals, bioquímica o dret, són alguns dels estudis universitaris que ofereixen les universitats catalanes. Si voleu experimentar en primera persona el dia a dia de diferents professions, les universitats posen al vostre abast un ampli ventall d’activitats i tallers pràctics per facilitar la transició de la secundària a la universitat.


Unversitat
Llicència CC0 - TeroVesalainen - (Pixabay)

El cinema, les sèries o la literatura (i no necessàriament fantàstica) sovint ens ofereixen una idea limitada, esbiaixada o, fins i tot, equivocada de la realitat de les professions. Per ajudar-vos a tocar de peus a terra i veure les aplicacions pràctiques dels estudis que voleu cursar, les universitats catalanes organitzen activitats d’orientació universitària que poden resoldre els vostres dubtes o fer-vos descobrir facetes d‘algunes professions que potser desconeixíeu. Aquests tallers pràctics, xerrades o jornades de portes obertes s’adrecen a estudiants dels darrers cursos de l’ESO, de Batxillerat o de Cicles Formatius i permeten entendre millor les sortides professionals i el dia a dia de cada professió. D’altra banda, algunes universitats ofereixen els seus recursos als estudiants per realitzar en seu universitària el treball de recerca del pla d’estudis.

Si sou futurs/es estudiants universitaris/àries i no teniu gaire clar quina carrera triar, aquestes activitats poden ser molt útils per aclarir els vostres dubtes. Si ja sabeu què estudiareu podreu conèixer amb més profunditat les sortides professionals de la vostra vocació. En algunes activitats participen professors de la mateixa universitat i/o alumnes que actualment cursen aquells estudis. Cada universitat té el seu propi calendari. La major part d’activitats es concentren la primera part de l'any, però algunes ja estan en marxa i ja tenen les inscripcions obertes.

Més informació


 • Universitat de Barcelona – Futurs estudiants  

  En el web de la Universitat de Barcelona (UB) la secció Futurs Estudiants recull les diferents activitats que us poden ajudar, per exemple, a descobrir el món de l’arqueologia, a experimentar la física, o a participar en un taller de matemàtiques, entre moltes altres. Encara hi ha dates per determinar, però alguns tallers ja es duen a terme durant el mes de gener de 2019.

 • Universitat Autònoma de Barcelona – Visita la UAB  

  Dins el programa Visita UAB trobareu activitats com portes obertes (5, 6 i 7 de febrer de 2019), visites al campus, sessions per experimentar de primera mà la recerca pionera en temes d'Intel·ligència Artificial i de Visió per Computador, Olimpíades Matemàtiques, de Biologia o de Geologia, tallers o visites a la diversitat de laboratoris que hi ha al campus, jornades de química interactiva, aproximació a la geografia, intèrpret per un dia, els dissabtes de física, de ciències ambientals o de matemàtiques, els divendres de dret, entre d'altres.

 • Universitat Politècnica de Catalunya – Tallers científics i tecnològics  

  La UPC ofereix tallers científics i tecnològics adreçats a estudiants d'ESO, batxillerat i cicles formatius perquè puguin experimentar la ciència i la tecnologia i conèixer de primera mà la recerca que es fa en aquesta universitat. Els tallers estan dividits en els següents temes: Arquitectura, Urbanisme i Edificació, Enginyeria Aeroespacial, Enginyeria de Biosistemes i Agroalimentària, Enginyeria Civil, Enginyeria Industrial, Enginyeria Informàtica, Enginyeria de la Telecomunicació i Matemàtiques i Estadística

 • Universitat Pompeu Fabra - Activitats i recursos per a secundària  

  Activitats i tallers adreçats a estudiants de secundària per fer un tastet del que  pot oferir la UPF i quines sortides té: portes obertes (23 de febrer, 9 i 23 de març, 5 i 27 d'abril de 2019), Bojos per l'Economia, Bojos per les Matemàtiques, Escolab, Escola de Biologia Molecular i Teòrica, HumaniTAST i Prova Cangur de Matemàtiques.

 • Universitat Rovira i Virgili – Orientació universitària  

  6 de febrer, 16 de març, 10 i 27 d’abril de 2019 seran les jornades de portes obertes, que es poden complementar amb activitats per orientar i despertar vocacions com Olimpiades d'Economia o de Geografia, Premi de recerca en Química i Bioquímica, Taller de robótica i concurs ETSEBOT, First Lego League Tarragona o MERCATEC Tarragona.

 • Universitat de Lleida – Activitats de transició de secundària a la Universitat de Lleida  

  La Universitat de Lleida us acompanya en la vostra transició a la universitat amb diverses activitats i tallers: 8 de febrer, 6 d'abril i 4 de maig de 2019 seran les portes obertes, tallers i visites als laboratoris del campus agroalimentari, forestal i veterinari, seminari de geografia local, jornades de recerca, competició de ciències i robòtica First Lego League into Orbit, entre d'altres activitats.

 • Universitat Ramon Llull - Nous estudiants. Tallers i activitats d'orientació professional  

  Assistiu a una classe a ESADE d’economia, dret internacional, finances, geopolítica, emprenedoria... participeu en els tallers científics a l’Observatori de l’Ebre, visiteu amb el vostre institut hotels emblemàtics, recintes firals ... la Universitat Ramon Llull organitza una sèrie d’activitats per apropar-vos al món professional.

 • Universitat de Girona - Futurs estudiants  

  La UdG organitza una sèrie d’activitats al llarg del primer semestre de l’any: jornades de portes obertes (15 de febrer i 18 de maig de 2019), un congrés de recerca per a alumnes de secundària (CRACS), el Campus Pre-Bat, per a alumnes de quart d’ESO, amb un conjunt d'activitats pràctiques per donar als participants una visió general de la recerca i que a la vegada desperti l’interès per iniciar-se al món de la investigació, a més d’un Campus Jove de recerca.

 • Universitat de Vic – Programa Secundària 2018-2019  

  La Universitat de Vic recull en el seu Programa de secundària una gran varietat d’activitats, concursos, premis, tallers, visites, jornada de portes obertes (30 de març de 2019)... adreçats a alumnes de Batxillerat i CFGS, perquè us pugueu endinsar de forma pràctica i lúdica en diferents matèries: tallers de biocències, tecnologia, educació, traducció, comunicació, empresa, salut o medicina, Jornada Viu el Màrqueting, Jornada de Mecatrònica, Jornada de Multimèdia, Sessions d'economia i empresa, etnre molts d'altres.

 • Universitat Internacional de Catalunya – Futurs alumnes. Activitats d'orientació  

  En la secció d’activitats d’orientació de la pàgina web de la Universitat Internacional de Catalunya podeu trobar diverses activitats: 19 de gener, 2 de març i 6 d'abril portes obertes, concurs preuniversitari, tallers d'oratòria, assiteix a una classe de dret, arquitectura o comunicació, concurs Comunika, jornada de promoció de la salut, seminari de filosofia, entre d'altres.

 • Universitat Abat Oliba CEU – Orientació Acadèmica  

  La Universitat Abat Oliba CEU organitza diversos tallers per orientar els estudiants sobre els diferents estudis i professions, alguns de tipus genèric, com de creativitat: pensament lateral, d'habilitats de comunicació, d’emprenedoria, capacitats creatives, deat, autoconeixement, entrenament d'optimisme, comunicació emocional, metodologia del treball científic o lideratge, i altres específics: de dret, criminologia, educació, empresa / economia, màrqueting i direcció comercial, periodisme, psicologia, publicitat i relacions públiques. També ofereix itineraris de comunicació, lideratge, coaching o creativitat per aquells estudiants interessats en una matèria en particular i també tallers vocacionals. Aquest curs les portes obertes seran el 31 de gener i el 2 de febrer de 2019.

 • UManresa (Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya) - Programa d’orientació universitària  

  A UManresa (UVic-UCC) donen a conèixer mitjançant una forma pràctica, formativa i vivencial, les possibilitats que tenen els estudiants de seguir la seva carrera formativa. L'objectiu és transmetre coneixement, experiències i realitats, amb la voluntat d’ajudar en el procés d’orientació. Xerrades i tallers als centres, activitats formatives a UManresa, Jornada d’Orientació preuniversitària, Jornada de Portes Obertes (6 d'abril de 2019), Programa preparació per a les PAP, i també visites personalitzades.