Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Nova guia de visualització de ...
 
Dijous, 20 de desembre de 2018

Nova guia de visualització de dades de la Generalitat

Ordenar dades, comunicar-les mitjançant gràfics, taules...visualitzar correctament la informació facilita la comprensió de la realitat que ens envolta en tots els seus àmbits: educació, treball, salut, empresa... Aquest nou recurs et proporciona eines per explorar, analitzar i explicar gràficament les dades. Per estar informa’t, comunicar-te i exercir l’esperit crític és important “llegir” correctament les visualitzacions de dades.


Guia de visualització de dades

La Guia de visualització de dades de la Generalitat és una eina per ordenar i comunicar dades de forma entenedora: explica de manera senzilla com representar informació complexa de forma gràfica i eficient, facilitant la presa de decisions. S’adreça als departaments i organismes de la Generalitat i també a la ciutadania per millorar la comunicació. Pots fer-la  servir com a recurs per consultar en determinats moments.

Donat que normalment la terminologia sobre aquest tema es troba en anglès, el TERMCAT ha publicat un vocabulari per adaptar al català els neologismes anglesos.

La guia s’estructura en quatre parts:

  1. Quines són les utilitats de la visualització de dades: respondre preguntes, o fer-te de noves, estudiar patrons i relacions entre les dades i explicar la seva evolució.
  2. Com elaborar una visualització seguint una sèrie de fases.
  3. Com triar i elaborar els gràfics més adients per mostrar unes dades concretes.
  4. Quins són els principis de disseny que cal tenir en compte per aconseguir una visualització correcta i entenedora.