Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Joves i càncer
 
Dijous, 02 de novembre de 2017

Joves i càncer

Dues noies joves (inicialment eren tres) que han passat per l’experiència de patir un càncer, han creat una plataforma per donar suport als joves que tenen aquesta malaltia, ajudar-los a plantar-li cara i recaptar fons destinats a la investigació mèdica.


joves

Molta gent associa el càncer a l’edat madura, però el càncer no és només cosa de vells, també ataca els infants i els joves. I a més, en el cas dels joves es pot desenvolupar de forma més intensa i ràpida.

A molts hospitals hi ha unitats i assistència dedicada als infants o a les persones d’edat avançada, però cap servei especialitzat adreçat als joves i les seves inquietuds. A més, els joves, sempre a la recerca de referents que els inspirin en el seu projecte de vida i els seus somnis, es trobaven amb una manca de referents on rebre suport en el cas de patir aquesta malaltia.

Precisament per omplir aquest buit i aquestes mancances, l’Andrea i la Mireia van crear la plataforma #micompañero de viaje. En un moment de la vida on un/a jove està pensant en menjar-se el món, trobar-se que una malaltia se’l menja, trenca tots els esquemes i les il·lusions.

La plataforma s’encarrega d’organitzar trobades i grups de suport de joves que han passat o estan passant pel mateix tràngol i que poden tenir respostes a les preguntes que et comences a fer en aquesta situació: quins són els efectes de la quimio? què has de fer quan tens dolor de panxa, puc anar de marxa amb els amics?, etc. Reunions que a més, tenen un gran valor afegit a l’estar amb persones que tenen la mateixa edat que tu, que t’entenen, que han passat pel mateix i que tenen les mateixes inquietuds. A les trobades també hi participen professionals d’aquest àmbit.

Però com que amb les accions de suport als joves no n’hi ha prou, la plataforma també es vol involucrar amb la investigació mitjançant campanyes de recaptació de fons i la implicació d’altres institucions i entitats com la Fundació Eric Abidal o l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Més informació