Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > L’Alt Empordà rep els joves en ...
 
Dimarts, 04 de setembre de 2018

L’Alt Empordà rep els joves en la segona trobada de l’Encomarca’t

Aquest passat cap de setmana hem viscut la segona trobada de l’Encomarca’t 2018 entre joves de la Noguera i l’Alt Empordà. Una trobada per compartir les problemàtiques dels joves de les dues comarques, aconseguir l’intercanvi i la cooperació en l’àmbit de les polítiques de joventut, conèixer bones pràctiques i compartir projecte per a cobrir necessitats comunes, així com potenciar un enriquiment mutu a partir del foment de la participació, de l’intercanvi cultural, personal i de l’experiència, entre d’altres.


encomarca't 2018
El jovent de l'encomarca't 2018

La gestació d’aquest projecte es va iniciar a principis de 2017 quan, a partir d’una proposta d’intercanvi entre les àrees de joventut de les comarques de la Noguera i l’Alt Empordà, que tenen moltes similituds, sorgeix la iniciativa de proposar un projecte comú d’intercanvi entre els joves de les dues comarques amb la finalitat de crear sinergies i afavorir l’enriquiment mutu a diferents nivells: juvenil, tècnic i polític.

La d’aquest cap de setmana ha estat una trobada destinada a joves d’entre 16 i 25 anys de les dues comarques, en especial als membres d’entitats juvenils, tècnics de joventut i regidors i regidores i consellers i conselleres comarcals de l‘àmbit de joventut.

Organitzada per les àrees de Joventut dels consells comarcals respectius i amb el suport de la Direcció General de Joventut i les coordinacions territorials de Joventut a Lleida i Girona, dins del projecte ENCOMARCA’T, ha comptat amb més d’una trentena de joves participants.

En aquesta segona trobada, aquest cop a l’alt Empordà després que al juny la primera fos a la Noguera, les activitats van començar el dissabte 1 de setembre al matí al Castell de Sant Ferran a Figueres, amb el retrobament dels joves, tècnics de joventut i responsables polítics.

Aprofitant el marc del Festival Acústica de la ciutat, els i les joves de la Noguera han conegut i s’han incorporat a la festivitat i de manera que han pogut aprendre de l’entitat acollidora mitjançant la pròpia participació, observació i gaudi.

El programa de l’intercanvi, a més dels espais de treball, ha comptat amb la visita a la Fortalesa de Sant Ferran, una sortida als Aiguamolls de l’Empordà, a la platja de Sant Martí d’Empúries i una visita a les ruïnes d’Empúries i el jovent participant ha passat la nit a la casa de colònies de Cabanes.