Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > La cara més educativa del ...
 
Dimarts, 23 de febrer de 2016

La cara més educativa del Mobile World Congress

Fidel a la seva fita arriba a Barcelona l’esdeveniment més important del món sobre telefonia i tecnologia mòbil. En només 4 dies la indústria del sector mostra tots els seus avanços i les seves novetats. Ara bé, en el Mobile també hi trobem un vessant educatiu que s’adreça a l’alumnat i el professorat d’escoles i instituts. Parlem de programes com mSchools i Toolbox.


mSchools

En un moment en què estem debatent si la presència i ús de dispositius mòbils a les aules és bona o dolenta, Mobile World Capital Barcelona aposta clarament  pel seu ús. A través del programa educatiu mSchools es promou la transformació digital de la societat per tal de millorar la qualitat de vida de les persones en allò que afecta la capacitació, la transformació i la innovació digitals.

Tecnologia mòbil a l’aula
mSchools és un projecte que s’adreça a alumnes de 3r i 4t d’ESO, i també de cicles formatius, que potencia una nova manera d’ensenyar i aprendre. Es basa en tres eixos: aprenentatge a través de tecnologia mòbil, augmentar el coneixement informàtic i l’esperit emprenedor i la construcció d’un entorn adequat per a la ‘mEducation’.

Es tracta d’un programa amb múltiples facetes que pretén ajudar alumnat i professorat a integrar les tecnologies mòbils a l’aula per tal millorar el rendiment i l’ocupabilitat. La tecnologia mòbil permet l’accés a materials actualitzats, millora la col·laboració i reforça el compromís de l’alumnat. Així doncs, s’organitzen activitats amb l’objectiu entre altres d’aprendre a programar una app i es treballen aspectes com l’emprenedoria, el màrqueting, el disseny, la visió de negoci i el treball en equip.

En el marc d’mSchools, el Mobile History Map (MHM) és un altre projecte adreçat als centres de 5è i 6è de primària. De forma col·laborativa i mitjançant una aplicació de geolocalització, l’alumnat pot crear nous continguts sobre llocs i punts d’interès pròxims als seus centres educatius de manera que es fomenta l’ús de tecnologia mòbil en l’àmbit de les humanitats.

Toolbox
Es tracta d’un catàleg en línia d’aplicacions per a dispositius mòbils, avaluades pel professorat i adequades als currículums educatius. El seu objectiu consisteix en facilitar l’accés i l’ús de continguts educatius a través de la tecnologia  mòbil. En aquests moments hi ha més de 500 apps i més de 300 membres del professorat que utilitzen aquesta eina.
Així mateix, iniciatives com els Mobile Learning Awards i el Changing Education Together (ambdues activitats el proper dijous 25 de febrer) o el Mobile4Schools, posen a disposició de docents i famílies un seguit d’eines i recursos innovadors per tal de promoure les millors pràctiques i metodologies en l’adopció de noves tecnologies a l’aula.
Totes les escoles i instituts dels nivells educatius que esmentem estan convidats a participar en aquests programes.

mSchools és una iniciativa de Mobile World Capital Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la GSMA, organitzadora del Mobile World Congress.