Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > La Sala d’Art Jove inaugura ...
 
Divendres, 13 d'abril de 2018

La Sala d’Art Jove inaugura "Tempo: ritme i producció", projecte guanyador de la Menció Art Jove en la passada edició d’Inund’Art

L’exposició es podrà veure a la Sala d’Art Jove de la Direcció General de Joventut del 17 d'abril al 3 de maig, al carrer Calàbria 147 de Barcelona. Podeu visitar-la de dilluns a divendres laborables, de 10 a 17 hores.


Tempo: ritme i producció

El proper dimarts 17 dabril, a les 18.30h, s’inaugura a la Sala d’Art Jove de la Direcció General de Joventut l’exposició de la jove artista Laura Bergillos (Llagostera, 1992), "Tempo: ritme i producció". L'exposició és una reflexió sobre la pròpia metodologia de treball i el seu desenvolupament creatiu per part de l'artista que es podrà veure fins al 3 de maig.

Quins processos i ritmes requereixen la creació d'una obra? Com s'hi arriba a aquests processos? Parar-se i tornar enrera, ajuda en el procés creatiu? Quina és la finalitat de l'obra? Aquesta exposició busca donar resposta a totes aquestes preguntes amb diferents peces i instal·lacions. Processos de treball lents, prototips que manquen d'utilitat aparent, escenes quotidianes que acaben sent invisibles... elements que fan reflexionar sobre la relació entre la productivitat i la utilitat. Són pràctiques que acaben matant l'ésser, obligant-lo a moure's a un ritme que no és el propi, i eliminant, d'aquesta manera, la seva sensibilitat.

La mateixa artista confessa que la seva obra és la seva penitència: desfer per tornar a fer, recular per avançar, repetir per continuar.

Aquest projecte ha estat guanyador de la Menció Art Jove que atorga la Coordinació territorial de Joventut de Girona al millor projecte d’arts visuals a artistes menors de 30 anys dins del festival mutidisciplinari Inund’Art, que es celebra cada primavera a la ciutat de Girona. Anteriorment es va exposar al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, i més endavant s’exposarà a la Casa de la Generalitat a Perpinyà.