Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Premi Europeu Carlemany de la ...
 
Dijous, 13 de desembre de 2018

Premi Europeu Carlemany de la Joventut 2019

Resta oberta la convocatòria de la XII edició d'aquest premi, promogut pel Parlament Europeu i la Fundació Premi Internacional Carlemany. Hi poden optar els joves de qualsevol dels estats membres de la Unió Europea d’entre 16 i 30 anys. Els projectes es poden presentar de forma individual o, preferiblement, en grup, fins al proper 28 de gener.


Premi Europeu Carlemany de la Joventut

El Parlament Europeu i la Fundació Premi Internacional Carlemany d’Aquisgrà conviden els joves de tots els estats membres de la Unió Europea a participar en un concurs sobre el desenvolupament de la Unió Europea, la integració i les qüestions relacionades amb la identitat europea.

Els projectes han de promoure l'enteniment a escala europea i internacional, així com el desenvolupament d'una identitat europea compartida i la integració europea. També han de servir de model per als joves que viuen a Europa, oferint exemples pràctics d'europeus que viuen en una mateixa comunitat. A tall d’exemple, alguns projectes guanyadors d’edicions anteriors es troben relacionats amb temes com els intercanvis juvenils o els esdeveniments esportius, artístics o culturals.

Els projectes es poden presentar individualment o, preferiblement, en grup. El termini de presentació és el 28 de gener de 2019.

S’atorgarà un premi de 7.500 € al millor projecte, de 5.000 € al segon i de 2.500 € al tercer. Els representants dels tres projectes guanyadors, seleccionats d'entre els 28 projectes escollits pels jurats estatals, seran convidats a visitar el Parlament Europeu, a Brussel·les o a Estrasburg. Un representant de cadascun dels 28 projectes estatals escollits assistirà als actes de celebració i lliurament dels premis a Aquisgrà.

Per fer un seguiment del Premi a les xarxes socials utilitza l'etiqueta #ECYP2019