Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Premi Interuniversitari ...
 
Dijous, 30 de novembre de 2017

Premi Interuniversitari Colònies i Educació 2018

Aquest mes de novembre resta oberta la segona convocatòria del Premi Interuniversitari Colònies i Educació, amb el qual es vol donar reconeixement als estudis i la recerca sobre les estades educatives dels infants i joves a les cases de colònies de Catalunya. El premi s'adreça a estudiants de disciplines universitàries relacionades amb l’educació, la formació del professorat, la pedagogia, l’educació social, el treball social, l’activitat física esportiva o la gestió cultural que hagin d’elaborar treballs de curs, com ara els treballs de fi de grau.


Premi Interuniversitari Colònies i Educació

Les activitats d'educació en el lleure en general, i en particular les que tenen lloc a l'estiu, compten amb una llarga tradició a Catalunya i contribueixen de manera important al creixement integral d'infants i joves. En aquest sentit, les estades en cases de colònies resulten emblemàtiques.

Per animar i motivar els estudiants i futurs professionals del món de l’educació a estudiar i fer recerca sobre les estades educatives dels infants i joves a les cases de colònies de Catalunya, diverses entitats d’educació en el lleure van promoure el Premi Interuniversitari Colònies i Educació, el qual pretén donar visibilitat i reconeixement a aquells treballs de grau que tinguin per objecte la descripció, l’anàlisi i la recerca de les estades d’infants i joves a cases de colònies en relació amb els sistemes educatius i amb el seu context social, cultural i tecnològic. Els treballs poden adoptar una perspectiva històrica, pedagògica, social o cultural, i es valora especialment l’enfocament innovador cap a aquesta activitat d’educació en el lleure.

El Premi Interuniversitari Colònies i Educació s’adreça a estudiants de grau de qualsevol estudi vinculat amb el món de l’educació, la formació del professorat, la pedagogia, l’educació social, el treball social, l’activitat física-esportiva o la gestió cultural que hagin d’elaborar treballs de curs com a part necessària del seu currículum i, per tant, de l’obtenció de la titulació dels estudis cursats. Els treballs han de ser lliurats entre l’1 d’abril i el 30 de juny de 2018.

El premi, de periodicitat anual, té una dotació de 1.000 euros i compta amb el suport de la Direcció General de Joventut i del Direcció General d'Atenció a la Família i a la Comunitat Educativa de la Generalitat de Catalunya. El convoquen les tres entitats impulsores del Projecte Colònies i Educació conjuntament amb les set facultats d’educació de les universitats catalanes.

 

Més Informació

Colònies i Educació

Bases del Premi

Formulari d'inscripció

Treball guanyador de la primera edició