Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Es convoca el Premi ...
 
Divendres, 10 d'agost de 2018

Es convoca el Premi Interuniversitari Colònies i Educació 2019

Ja s'ha convocat la tercera edició del Premi Interuniversitari Colònies i Educació, amb el qual es vol donar reconeixement als estudis i la recerca sobre les estades educatives dels infants i joves a les cases de colònies de Catalunya. Si els teus estudis universitaris estan relacionats amb l’educació, la formació del professorat, la pedagogia, l’educació social, el treball social, l’activitat física esportiva o la gestió cultural, al setembre quan comencis el curs pots triar que el contingut d'algun dels teus treballs acadèmics, en especial el TFG (Treball de Fi de Grau), versi sobre el tema del Premi i presentar-lo fins al 30 de juny de 2019.


Premi Interuniversitari Colònies i Educació

Les activitats d'educació en el lleure en general, i en particular les que tenen lloc a l'estiu, compten amb una llarga tradició a Catalunya i contribueixen de manera important al creixement integral d'infants i joves. En aquest sentit, les estades en cases de colònies resulten emblemàtiques.

Per animar i motivar els estudiants i futurs professionals del món de l’educació a estudiar i fer recerca sobre les estades educatives dels infants i joves a les cases de colònies de Catalunya, diverses entitats d’educació en el lleure promouen el Premi Interuniversitari Colònies i Educació, el qual pretén donar visibilitat i reconeixement a aquells treballs de grau que tinguin per objecte la descripció, l’anàlisi i la recerca de les estades d’infants i joves a cases de colònies en relació amb els sistemes educatius i amb el seu context social, cultural i tecnològic. Els treballs poden adoptar una perspectiva històrica, pedagògica, social o cultural, i es valora especialment l’enfocament innovador cap a aquesta activitat d’educació en el lleure.

Així mateix, des de l'organització s'ha elaborat una llista de possibles temes de recerca acadèmica, a mode de suggeriments per als possibles participants, i a totes aquelles persones que hi estiguin interessades, se'ls facilitarà contactes i dades sobre les organitzacions, professionals, instal·lacions i projectes existents en l'actualitat.

El Premi Interuniversitari Colònies i Educació s’adreça a estudiants de grau de qualsevol estudi vinculat amb el món de l’educació, la formació del professorat, la pedagogia, l’educació social, el treball social, l’activitat física-esportiva o la gestió cultural que hagin d’elaborar treballs de curs com a part necessària del seu currículum i, per tant, de l’obtenció de la titulació dels estudis cursats. Els treballs han de ser lliurats com a màxim el 30 de juny de 2019. Entre l'1 i el 15 de novembre de 2019 es farà públic el veredicte del concurs.

El premi, de periodicitat anual, té una dotació de 1.000 euros i compta amb el suport de la Direcció General de Joventut i del Direcció General d'Atenció a la Família i a la Comunitat Educativa de la Generalitat de Catalunya. El convoquen les tres entitats impulsores del Projecte Colònies i Educació (ACELLEC, La Confederació i ACCAC) conjuntament amb les set facultats d’educació de les universitats catalanes (UB, UAB, UVic, UdL, URiV, UdG, URL i UOC).