Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Lliurats els Premis Enderrock ...
 
Dilluns, 30 de març de 2015

Lliurats els Premis Enderrock 2015

Txarango gran triomfador dels Premis Enderrock 2015, celebrat el 26 de març al Teatre Municipal de Girona, rebent diversos guardons tant de la votació de la crítica com de la votació popular.


Premis Enderrock 2015

Els Premis Enderrock premien la música catalana i en català en tots els estils musicals, reconeixent els artistes més destacats del panorama musical català, i contemplen dues categories de premis: el de votació de la crítica musical i el de votació popular.

En la categoria de votació de la crítica musical, una vintena de periodistes especialitzats han escollit els guanyadors: millor disc de l’any i millor disc de cançó d’autor en català: Senior i el Cor Brutal; millor artista: Txarango; millor disc de pop-rock: La iaia; millor disc català en altres llengües: Joana Serrat; millor disc de folk: Xavier Baró; millor artista revelació: Zoo; millor disc català de clàssica: Roger Padullés; millor disc català de jazz: David Mengual Free Spirits Big Band.

Quant a la categoria de votació popular, el públic ha reconegut el grup Txarango amb quatre premis: millor disc de pop-rock (“Som riu”), millor artista, millor directe i millor lletra de cançó (“Compta amb mi”). La resta de premiats han estat: Els Amics de les Arts, Joan Dausà, Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández Miró, Oques Grasses, Cesk Freixas i Love of Lesbian.

Aquests premis són una iniciativa de la revista en català Enderrock que des de 1993 ha marcat un abans i un després en la promoció i difusió del panorama musical en català. en tots els estils, esdevenint tot un referent.

Però, més enllà de la promoció i difusió d’artistes ja consolidats, cal subratllar la tasca de recerca, descobriment i impuls d’artistes emergents de casa nostra, esdevenint un autèntic bressol i pedrera de la música i músics en català. Fruit d’aquesta vocació de descoberta de nous valors, Enderrock participa en l’organització del concurs de maquetes per a grups emergents SONA9, que ja va per la 15a edició.