Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Projectes joves amb premi
 
Dimarts, 10 d'octubre de 2017

Projectes joves amb premi

A la tardor, formar part d’una associació juvenil o d’un grup de joves i tenir un bon projecte pot tenir premi. Amb les convocatòries del Concurs 1% per a projectes sobre drets sexuals i reproductius i dels Premis Ateneus 2017, les vostres iniciatives es poden convertir en projectes reals. Voleu saber-ne tots els detalls?


Projectes joves amb premi

CONCURS 1% PER A PROJECTES SOBRE DRETS SEXUALS I REPRODUCTIUS
Qui els convoca i quin és l’objectiu?
El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) busca ajudar a impulsar un projecte de base associativa i voluntària portat a terme per entitats sense ànim de lucre destinat a aquells projectes que treballin l'àmbit dels drets sexuals i reproductius de les persones joves, amb especial èmfasi en les dones i el col·lectiu LGTBI+.

Qui hi pot participar i què s’ha de presentar?
Hi poden participar associacions juvenils, siguin membres o no del CNJC, altres entitats sense ànim de lucre, moviments socials, plataformes i altres grups no formals, sempre que estiguin liderats i participats majoritàriament per joves.

Enguany doncs, s’acceptaran totes aquelles propostes formatives, recursos pedagògics o iniciatives que, des de l’àmbit de la incidència i/o la sensibilització, presentin actuacions concretes per defensar els drets sexuals​ ​i​ ​reproductius​ ​des​ ​d’una​ ​perspectiva​ ​feminista​ ​i​ ​posant​ ​especial​ ​èmfasi​ ​en​ ​les​ ​dones​ ​joves​ ​i​ ​joves​ ​LGBTI+. Cal remarcar que els projectes poden ser executats a l’exterior de Catalunya​, o implicar accions de transformació social, sensibilització, formació i incidència política des de l’àmbit local i/o nacional​, sempre que​ ​sigui​ ​en​ ​el​ ​camp​ ​dels​ ​drets​ ​sexuals​ ​i​ ​reproductius. L’àmbit, per tant, pot ser local, nacional o internacional. Es poden presentar projectes que comencin entre l'1 de juliol de 2017 i l'1 de juliol de 2018 i han de finalitzar com a molt tard el 31 de desembre de 2018.

Terminis i premis
El termini de presentació de candidatures finalitza el 22 d’octubre.
Es concedeix una dotació econòmica de 4.212 euros per a un sol projecte. Els premis s'entregaran durant el Comitè Executiu del CNJC, que enguany es durà a terme l'11 de novembre.

PREMIS ATENEUS 2017 (Premi Jove, Proposa!)
Qui els convoca i quin és l’objectiu?

La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) convoca aquests premis, entre els quals s'inclou el "Premi Jove, Proposa!", amb l’objectiu de reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç de les entitats culturals, les persones, les empreses i els mitjans de comunicació del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural.

Qui hi pot participar i què s’ha de presentar?
Poden optar al premi totes aquelles iniciatives organitzades per grups de joves entre 16 i 30 anys. Les candidatures han de ser presentades per les entitats federades que donen suport als grups de joves, els quals poden pertànyer a les seves pròpies seccions juvenils. Al lloc web de la FAC es pot consultar el llistat d’entitats federades.
Cada entitat només podrà acollir un projecte. Les activitats proposades hauran de ser realitzades entre l'1 de gener de 2018 i el 15 de novembre de 2018. Abans del 15 de desembre de 2018, les entitats premiades hauran de presentar una memòria justificativa de l'activitat duta a terme. Tant en la realització com en la difusió de l'activitat caldrà fer constar que l'entitat ha estat guanyadora del "Premi Jove, Proposa 2017", convocat per l'Associació d'Ateneus de Catalunya.

Terminis i premis
El termini de presentació de candidatures finalitza el 12 de novembre a les 24 hores.
L’acte de lliurament dels Premis Ateneus 2017 se celebrarà el proper 12 de desembre.

Dins del “Premi Jove, Proposa!” es concedeixen tres premis:
• Primer premi: guardó i una dotació econòmica de 1.500 €
• Segon premi: diploma acreditatiu i una dotació econòmica de 900 €
• Tercer premi: diploma acreditatiu i una dotació econòmica de 300 €

El veredicte del jurat es farà públic el mateix dia del lliurament dels Premis Ateneus 2017.