Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Setmana Europea de la Mobilitat
 
Dijous, 30 d'agost de 2018

Setmana Europea de la Mobilitat

Del 16 al 22 de setembre, sota el lema ‘Combina i mou-te!’, celebrem la Setmana Europea de la Mobilitat, que a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, promou la utilització de diferents modes de transport segons el desplaçament. Consulta el mapa d’activitats arreu de Catalunya i participa!


Setmana Europea de la Mobilitat

La Setmana Europea de la Mobilitat promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació. En aquesta línia la Setmana de la Mobilitat a Catalunya té com a objectius:

1. Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics

2. Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.

3. Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

4. Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.

5. Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.  Al llarg d’aquesta setmana pots participar en les activitats que es programen arreu de Catalunya.


Consulta el mapa d’activitats arreu de Catalunya i participa en aquelles que t’interessin, n’hi ha de molt diverses: caminades, pedalades, tallers d’inspecció tècnica de bicicletes, projecció de documentals, tallers i exposicions, activitats relacionades amb el transport públic i la mobilitat sostenible com curses, control de vehicles bruts, vigilància de la contaminació atmosfèrica, concursos fotogràfics i de vídeos, dia sense cotxe, etc.

Millorem la nostra qualitat de vida i la del nostre planeta!

Segueix la campanya amb l'etiqueta #mobilitat2018 a Twitter.