Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Sant Jordi 2016
 
Divendres, 22 d'abril de 2016

Sant Jordi 2016

Si penses que Sant Jordi és sinònim exclusiu de compra i venda de roses i llibres estàs ben equivocat! (o equivocada). Els pobles i les ciutats de Catalunya ja fa anys que surten del guió i organitzen tot tipus d’activitats al voltant d’aquesta celebració. Te’n proposem unes quantes.


Sant Jordi 2015

Arreu Catalunya
IV Revetlla de Sant Jordi a les biblioteques públiques de Catalunya. El 22 d'abril se celebrarà una diada festiva a l’entorn del llibre, la lectura i les biblioteques, esdevenint una convocatòria cultural singular, diferenciada de les ofertes  i activitats que habitualment ofereixen els equipaments bibliotecaris.

En un món imperfecte, el portal xarxanet.org et proposa un munt de propostes per viure el Sant Jordi més solidari.

A Barcelona
El Sant Jordi més jove, al passeig de Sant Joan amb tallers, jocs, espectacles, i un espai especialment dedicat a la literatura infantil i juvenil

I el Sant Jordi més musical a la Fàbrica Damm amb un concert gratuït on actuaran entre d'altres: Pau Alabajos, Yacine Belahcen, Els Catarres, Nico Roig i Lax’n’Busto.

A Granollers, l'equipament juvenil GRA et convida a provar una de les activitats culturals que ho està "petant" arreu del món: per Sant Jordi Bookcrossing!

A Tarragona
Montblanc, capital de la Conca de Barberà, allarga la celebració des del 22 d'abril a l'1 de maig perquè tothom tingui l’oportunitat de visitar el gran mercat medieval que commemora la festa.

Festa al Campus Catalunya (URV) a Tarragona, al llarg de la setmana del 23 d'abril.

A Valls se celebra el 22 d'abril,  la 2a Trobada Sant Jordi de lectura en veu alta amb la lectura de poemes o textos breus durant el matí de la diada de Sant Jordi, adreçat a les escoles i instituts i obert al públic.

A Terres de l’Ebre
Diverses són les viles ebrenques que organitzen activitats en aquestes dates d’abril. Destaquem les XXV Jornades Culturals de Santa Bàrbara de l'11 d'abril al 22 de maig.

Viu el vessant més romàntic de la festa amb la 10a Caminada amb lluna plena pel Delta de l'Ebre, el 23 d'abril a Poble Nou del Delta.

A Deltebre, s’han programat un seguit d’activitats culturals de tot tipus i varietat des del 15 al 28 d'abril en motiu de Sant Jordi.

A Ponent
La vila lleidatana de Puigverd de Lleida ens convida a participar a l’espai interactiu per conèixer les activitats relacionades amb la festa medieval que se celebra durant aquest mes al poble.

Sant Jordi té un fort vincle amb la cultura, una bona raó per visitar el 32è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, del 17 al 30 d'abril a Mollerussa.

A Girona
El 23 d'abril, després de roses i llibres pot ser el moment de la música amb el cicle de música folk l'Abril Folk a Palamós. Aquests dies també són una bona ocasió per visitar Girona amb motiu de les seves Festes de Primavera.

Per tancar el seguit d’activitats, us proposem participar al concurs de microrelats de Sant Jordi a través de Twitter que organitza l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. Encara no teniu el vostre perfil a la xarxa de microblogging? Doncs aquí teniu l’ocasió perfecta per estrenar-vos-hi.

A Catalunya, el dia de Sant Jordi és la festa de tots i totes, els/les catalans/es, els/les nouvinguts/des i els visitants. Segur que trobaràs la manera de participar i gaudir de la festa. Ah, i esperem que el temps acompanyi!