Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Nous serveis per a joves que ...
 
Dimarts, 21 de març de 2017

Nous serveis per a joves que viviu a l’exterior

Si per feina, estudis, família, amor o qualsevol altra circumstància resideixes a l’exterior des d’avui tindràs accés a serveis en l’àmbit de la joventut, la cultura i la sanitat.


Nous serveis per a joves que viviu a l’exterior

Has marxat a Dubai per feina? T’has enamorat d’un argentí i l’has seguit fins a la fi del món? Has trobat la teva vocació en projectes humanitaris a Uganda? Estàs estudiant a la Xina per dominar millor l’idioma? Has decidit engegar el teu projecte d’emprenedoria a Austràlia? T’ha fitxat el campió de la lliga femenina de futbol de Rússia?

T’has trobat mai que residint a l’estranger no tens accés als mateixos serveis que les teves amistats que viuen a Catalunya? A partir d’ara això canviarà, perquè sense necessitat de modificar la vostra residència podreu tenir accés a una sèrie de serveis bàsics.

Per poder tenir accés a aquests serveis caldrà que esteu inscrits al Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior. Aquesta eina possibilita que pugueu exercir els vostres drets i sigueu preceptors de serveis i, al mateix temps, permet conèixer quines són les vostres demandes i necessitats com a comunitat catalana a l’exterior. La inscripció a aquest registre és voluntària. Si ja hi esteu inscrits ja podeu accedir als serveis.

Els serveis dels quals ja pots gaudir des d’avui mateix són els següents:

JOVENTUT

  • Carnet Jove: els joves d’entre 12 i 30 anys podran gaudir del Carnet Jove.
  • L’estiu és teu: aquest estiu la Xarxa d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) ofereix dins del programa l’Estiu és Teu dues estades de lleure (a L’Escala i La Molina) adreçades exclusivament als infants i joves catalans de 8 a 16 anys residents a l’exterior.
  • Descomptes Xanascat: s’ofereix un 10% de descompte a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya que disposa de més de 50 albergs arreu del territori.

SALUT

  • Targeta Sanitària Individual: podran disposar de la Targeta Sanitària Individual per a les seves estades temporals a Catalunya.

CULTURA

  • eBiblio: podran gaudir del servei eBiblio Catalunya. És un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals.
  • “Fas 6 anys. Tria un llibre": els infants catalans residents a l’exterior que durant l’any 2017 facin 6 anys rebran una targeta amb un codi de barres personalitzat que podran bescanviar pel llibre infantil que desitgin a la plataforma en línia Liberlista.cat.
  • IQuiosc.cat: les persones inscrites podran accedir a la plataforma IQUIOSC.cat i escollir les cinc publicacions de pagament a les quals desitgin tenir accés gratuïtament durant sis mesos.