Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Tria el teu estiu!
 
Dimecres, 16 de maig de 2018

Tria el teu estiu!

S’acosta l’estiu i cal pensar què fareu durant les vacances. Caus, esplais, casals de joves i empreses d’educació en el lleure organitzen una pila d’activitats perquè passeu un estiu ple d’experiències. Trieu, remeneu i apunteu-vos-hi!


Tria el teu estiu!

Per aprendre coses diferents de les de l’escola, ampliar la colla d’amics i amigues, practicar la solidaritat, conèixer i viure la natura, conviure respectant la diferència, viure amb valors positius com la responsabilitat, el compromís, l’amistat, el civisme i el sentit crític, en definitiva, créixer com a persona, escolliu per aquest estiu una activitat d’educació en el lleure. Hi ha activitats que comencen quan acaben les classes i moltes entitats n’ofereixen fins que comença el curs següent, inclòs el mes d’agost!

L’estiu és el millor moment per participar d’aquestes activitats amb les vacances, el bon temps, les ganes de fer un “break” en els estudis i desconnectar, la possibilitat de fer noves amistats fora dels vostres cercles habituals, poder dormir fora de casa més de 2 nits seguides... Creieu que durant el curs hi ha tantes oportunitats per gaudir de totes aquestes experiències?

Hi ha activitats de tota mena, i cada vegada més especialitzades. Quina s’adapta més als vostres desitjos?

  • si sou dels que preferiu dormir a casa, trieu els casals d’estiu i de vacances
  • si us agrada viure noves experiències uns dies sense els vostres pares, trieu les colònies
  • si voleu tenir la natura tan a prop que us hi integreu, trieu campaments o acampades
  • si la vostra passió és l’esport, trieu casals esportius, estades o campus esportius o rutes esportives
  • si gaudiu amb els itineraris a peu o en bici, trieu les rutes

Totes aquestes activitats pensades perquè vosaltres gaudiu al màxim han de garantir la vostra seguretat. Els vostres pares i mares busquen sempre el vostre benestar, per tant cal que els organitzadors d’aquestes activitats compleixin amb la normativa per garantir-ne la qualitat i la seguretat:

  • Professionals ben formats (monitors i directors amb la titulació adequada i oficial)
  • Ràtios de les activitats (nombre adequat de monitors segons nombre de participants)
  • Activitats notificades (cal informar a l’administració de les dates de les activitats que es duran a terme, la localització i el nombre de participants, per si hi hagués una emergència)
  • Colònies en instal·lacions juvenils registrades (el Registre d’Instal·lacions Juvenils garanteix que les instal·lacions on dormen els participants de les activitats tenen les condicions de seguretat adequades)

La vostra seguretat i la qualitat de les activitats són elements bàsics perquè passeu un estiu diferent i les vostres famílies estiguin ben tranquil·les.

Animeu-vos, que l’estiu és a tocar! En un pim-pam estareu rebent les notes de final de curs i tindreu tot l’estiu per davant. Apunteu-vos a les activitats d’educació en el lleure i passeu un estiu inoblidable!