Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > XVIII Setmana sense fum
 
Dimecres, 24 de maig de 2017

XVIII Setmana sense fum

Enguany, aquesta campanya tindrà lloc del 25 al 31 de maig amb el lema “Menys fumar i més caminar”


XVIII Setmana sense fum

Si encara no formes part del club de fumadors, aquests dies seran ideals... per treure’t aquesta idea del cap. Passa de les pressions socials que poden venir del teu entorn més proper (amistats, companys o familiars que fumen), o de la influència silenciosa i subliminal de la publicitat, el cinema, etc.

I si, malauradament, ja hi estàs enganxat, en el web de la campanya trobaràs eines i guies per deixar de fumar. Hi ha moltíssimes raons per no fumar i costa de trobar-ne alguna per fer-ho.

El tabaquisme és un vici cada cop més car, i això ja seria suficient per pensar-s’ho. Però la raó encara més important per deixar de fumar és la salut, tenint en compte els efectes tan nocius que provoquen en el nostre cos les substàncies químiques que conté una cigarreta. Substàncies, a més, enormement addictives que costa molt de deixar!

Amb motiu de la XVIII Setmana sense fum se celebren arreu del territori català un munt d’activitats. Participa! I a Internet pots participar en un concurs fotogràfic, compartint fotos de la campanya a Facebook, Twitter o Instagram afegint el hashtag #ssfcat17 per optar al sorteig de 3 targetes de 50 euros per a materials esportius.

La Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que durant els últims anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT). La campanya també compta amb la implicació de la Xarxa d’Atenció Primària Sense Fum; la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum; la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables; els col·legis de Catalunya de metges, d’infermeria, de farmacèutics, de pedagogs, d’odontòlegs i de psicòlegs; les societats científiques de Catalunya, de medicina familiar i comunitària, d'infermeria familiar i comunitària i de salut laboral; la Federació de Municipis de Catalunya; l’Associació Catalana de Municipis i les diputacions; l’Agència de Salut Pública de Catalunya i els seus serveis territorials; l’Associació Espanyola Contra el Càncer, i el Futbol Club Barcelona.