Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Del telègraf a internet
 
Dimarts, 27 de novembre de 2018

Del telègraf a internet

Quan va sorgir l’escriptura fonètica? Què és la telegrafia òptica? Quina ha estat l’evolució de la viquipèdia? Com eren els primers telèfons? Què té a veure el CERN (Organització Europea per a la Recerca Nuclear ) amb la invenció de la web? El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) facilita un nou blog per compartir coneixements sobre tecnologies de la comunicació: internet, telefonia mòbil, comunicació de dades...i per poder entendre millor el seu origen i funcionament.


Del telègraf a internet

En els darrers anys la utilització de les tecnologies de la comunicació s’ha estès enormement, sobretot a partir d’Internet. A la nostra vida quotidiana normalitzem l´ús d’aquestes tecnologies en infinitat de situacions : per enviar-nos missatges (e-mails) , per relacionar-nos (xarxes socials), per aprendre (plataformes e-learning), per difondre informació (webs), per compartir-la (blogs), per comprar (comerç electrònic) ... però sovint desconeixem el seus fonaments científics i tècnics.

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i el doctor en enginyeria industrial Jordi Castells han publicat el blog  “Del telègraf a Internet”, un espai virtual on debatre sobre la història de les tecnologies de la comunicació.

Continguts del blog
Són tant de tipus històric com tècnic, perquè entenguem els fenòmens científics i tècnics que fan possible les noves formes de comunicació que emprem avui dia. Pots trobar informació sobre la història de les TIC, des dels sistemes més antics de comunicació fins als actuals, passant pel telègraf, el telèfon .... Algunes entrades del blog estan relacionades amb temes com la invenció de la web, la viquipèdia, la geolocalització (GPS), la intel·ligència artificial, el naixement del telèfon, la nanotecnologia...

Si t’interessa aprofundir en l’evolució de la ciència i la tècnica, a l’espai del blog Recursos trobaràs referències a llibres, articles, documentals, material pedagògic i adreces web per ampliar coneixements. I si vols participar-hi, subscriu-te! També disposa d’informació sobre museus i exposicions relacionats amb les tecnologies de la comunicació.


El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), un dels quatre museus nacionals de Catalunya, es troba a Terrassa, en una antiga fàbrica modernista.