Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > eBiblioCat, una biblioteca de ...
 
Dilluns, 05 de novembre de 2018

eBiblioCat, una biblioteca de pel·lícula

Netflix, HBO, Amazon Prime Video, Filmin, Sky... són plataformes de televisió de pagament on pots veure en streaming les darreres estrenes de cinema, sèries, etc. Però, sabies que ara també tens accés a més de 2300 documents audiovisuals de manera gratuïta i legal i que només necessites el teu carnet de biblioteca per gaudir-ne? Es diu eBiblioCat i si t’agrada el cinema, els documentals o els concerts això t’interessa!


eBiblioCat, una biblioteca de pel·lícula

Amb l’aparició dels nous serveis de continguts per Internet i la generalització de la fibra òptica i la wi-fi ha canviat la manera com es consumeixen continguts audiovisuals. Accedir a la televisió i cinema a la carta des dels nostres mòbils, tauletes o ordinadors s’ha convertit en una pràctica habitual entre tota la ciutadania. El suport físic ha deixat pas a l’streaming i les biblioteques s’han adaptat als nous temps i als nous costums dels seus usuaris.

Amb el llançament del sistema ebiblioCat al 2015, les biblioteques van entrar en el món digital de ple, amb el préstec de llibres electrònics de manera gratuïta. A banda de llibres, les biblioteques també ofereixen en préstec en suport físic un gran nombre de documents audiovisuals, que en els darrers anys ha anat minvant. De 2014 a 2017, el préstec de documents en suport CD ha disminuït un 36% mentre que el préstec de documentals en suport DVD ho ha fet en un 22%. I com diu la dita popular, renovar-se o morir, les biblioteques s’han llençat també al món de l’streaming de cap amb el nou servei de préstec d’audiovisuals en línia per mantenir el seu públic fidel i captar-ne de nou. Un servei gratuït i, sobretot, legal.

Com funciona?
El nou servei d’eBiblioCat permet la visualització en streaming de fins a vuit documents mensuals, límit que s’anirà incrementant progressivament amb les incorporacions de nous títols i llicències.
Aquests documents els pots visionar des d’ordinadors i dispositius mòbils, ja sigui via web o aplicació (Android i iOS).
Pots sol·licitar fins a dos audiovisuals a la setmana, independentment de la resta de documents electrònics que tinguis en préstec. I un cop ha fet el préstec disposes de 72 hores per poder visionar les pel·lis, documentals, concerts, musicals, etc. tantes vegades com vulguis.

Per accedir al servei només has d’identificar-te amb el teu número de carnet de biblioteca i la teva contrasenya (data de naixement ddmmaaaa). Un cop entris a la plataforma pots buscar els documents que t’interessin mitjançant el cercador o bé per les llistes temàtiques per gèneres que es troben a l’apartat Pel·lícules: drama, comèdia, suspens, terror, documental, cinema clàssic, aventures, acció, musical, romàntic, ciència ficció, animació, programa musical i concert. El catàleg de la plataforma eFilm conté més de 2300 documents distribuïts per Filmin.

Tria i remena, segurament trobaràs algunes coses que no trobes a les plataformes de pagament. Fes-hi una ullada i aprofita per gaudir dels millors audiovisuals sense haver-te de rascar la butxaca!

Més informació