Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > “A dos caras”, vídeo guanyador ...
 
Dilluns, 22 de maig de 2017

“A dos caras”, vídeo guanyador del 2n Concurs Kabua

El darrer dissabte 21 de maig, a la seu de la Direcció General de Joventut, es va celebrar l’acte de lliurament dels premis del 2n concurs de Kabua, Joves per canviar el món, al qual van assistir més de 100 persones.


Premis Kabua 2016

El concurs, impulsat per l’equip Kabua, depenent del Grup de Recerca ERDISC de la Universitat Autònoma de Barcelona, compta amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i amb la de la Fundació del Futbol Club Barcelona,  i té com a objectiu que  joves d’entre 12 i 18 anys enregistrin un vídeo de denúncia i/o sensibilització sobre les següents temàtiques: com eradicar el bullying i ciberbullying; com ajudar els refugiats que arriben a Europa; com promoure el voluntariat social, i com vetllar pel respecte a la diversitat afectiva i sexual i d’identitat de gènere.

L’Associació Educativa Integral del Raval va guanyar el primer premi amb la seva proposta “A dos caras”, la qual aborda la temàtica sobre com eradicar el bullying i ciberbullying. El premi va ser lliurat per la senyora Àngels Piédrola i Gómez, coordinadora de PNJCat, i el senyor Josep Guardiola Salinas, coordinador del grup ERDISC.

El segon premi el van guanyar tres joves , la Joana, el Joan i el Sergi, amb el seu curt “Cicatrius de tinta”. El tercer es va atorgar a la Unitat d’Escolarització Compartida de Lloret de Mar per la proposta “#CONNECTA” .

En aquesta segona edició, l’equip Kabua ha rebut 61 vídeos d’arreu de Catalunya, amb la participació activa de més de 430 joves i 32 centres educatius, de l’àmbit formal i no formal. El jurat ha estat format per l’Elisabet Casanovas, actriu de la sèrie de TV3 Merlí, el Francesc Mateu, metge, director d’Oxfam Intermón a Catalunya, ex-president de Fede.cat i vice-president de la CONGDE, i el Lluís Madurell, estudiant, editor de la Viquipèdia i membre d’Amical Wikimèdia.