Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Molt més del que dones
 
Dimarts, 09 de gener de 2018

Molt més del que dones

Del 12 al 19 de gener tenim una cita per salvar vides amb la Marató de donants de sang de Catalunya. Pots reservar hora o adreçar-te directament a qualsevol de les unitats mòbils del Banc de Sang i Teixits. Participa en la superexperiència de donar sang!


Marató donants de sang de Catalunya

Qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos pot donar sang. Aquest és el pes mínim per donar 450 ml de sang, la quantitat estàndard per a tots els donants. Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre, sempre que entre donació i donació passin un mínim de dos mesos. Quan fem una donació de sang, no cal estar en dejú.

La Marató de donants de sang pretén fer sortir a la llum el grup sanguini de tothom. Uns quatre de cada deu catalans el desconeixen. Si et trobes entre ells, ha arribat el moment de saber si ets A, B, zero, AB i si tens el factor RH positiu o negatiu.

El primer pas és valorar si és convenient dur a terme una donació de sang. El metge responsable de l'extracció és qui valorarà i decidirà en última instància si aquesta es realitzarà.

Pots donar sang

  • Si tens entre 18 i 65 anys i peses més de 50 quilos.
  • Encara que hagis patit hepatitis abans dels 12 anys.
  • Encara que no estiguis en dejú.
  • Encara que tinguis el colesterol elevat.
  • Encara que prenguis algun dels medicaments més freqüents.

Si no pots donar sang o tens massa por a les agulles, també pots participar compartint el missatge a través de Twitter, Facebook, Instagram, correu electrònic o WhatsApp ...digues-ho a tothom!

La campanya està organitzada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Banc de Sang i Teixits, amb la col·laboració de diversos municipis, empreses i institucions. Hi haurà punts de donació repartits per tot el territori.

Reserva hora a la Marató de donants de sang de Catalunya.