Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Tu sí que ets important! ...
 
Divendres, 11 de gener de 2019

Tu sí que ets important! Converteix-te en #sangfluencer a la Marató de Donants de Sang de Catalunya

Quins plans tens de l’11 al 18 de gener? Algun foradet a l’agenda per venir a salvar vides, i fer una mica de #sangfluencer? Un any més, el Banc de Sang necessita recuperar les reserves de sang després de Nadal i busca 10.000 donants a Catalunya. Donant sang o repartint influència ho podem aconseguir, t’hi apuntes?


Marató Donants de Sang de Catalunya

El Banc de Sang ha ideat una campanya per animar a tothom a donar sang, o bé a fer difusió de la importància de donar sang en la Marató de Donants de Sang de Catalunya. Amb aquesta idea s’han inventat el concepte de #sangfluencer o #bloodfluencer per definir a una persona que dona sang, o bé que utilitza la seva influència per aconseguir animar a altres persones a donar sang.

Aquest concepte s’inspira en la tendència creixent d’emmirallar-nos en els influencers a les xarxes socials: persones amb gran número de seguidors. Tu potser no ets influencer, però sí que pots ser #sangfluencer. Tant se val si tens 1 milió, 100.000 o 2 seguidors a les xarxes: tu pots fer servir la teva influència per animar el teu entorn a donar sang.

Com pots ajudar?

 1. Si tens entre 18 i 65 anys i peses més de 50 kg, pots donar sang. Reserva hora per venir a la #MaratoDonantsCAT, des d’avui i fins al 18 de gener als hospitals amb sala de donació, i avui i demà a la Casa de les Punxes de Barcelona. En aquest lloc de donació tan especial, hi haurà DJ’s de renom que “punxaran” música per als donants en el que s’anomenen concerts silenciosos, que els donants podran escoltar amb auriculars durant la donació. A més, als hospitals es podrà connectar amb la música que s’emet a la Casa de les Punxes, a través de Facebook. Durant la resta de la setmana, hi haurà llistes musicals preparades per als donants als hospitals.

  La reserva d’hora no és imprescindible però facilita la donació.

 2. Utilitza la teva influència per animar a altres persones a donar sang, tant si pots com si no pots donar-ne (perquè n’has donat fa poc, o perquè no pots ser donant).

  Comparteix els missatges que trobaràs al web de la Marató de Donants a Twitter, Facebook o Whatsapp. Hi trobaràs imatges de #sanginfluencers de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona que han col·laborat amb la campanya.
  Així mateix, també pots utilitzar els gifs de #sangfluencer per fer stories a Instagram, gravar un vídeo de tu mateix/a o fent-te una foto afegint-hi els gifs disponibles a giphy. Si cerques donarsang a la biblioteca de gifs d’instagram t’hi apareixeran totes aquestes imatges animades per fer-les servir a les teves stories. 

  I sobretot, no t’oblidis de citar a @donarsang a les teves publicacions, des del Banc de Sang les compartiran per fer més soroll que mai a les xarxes.

  Utilitza alguna d’aquestes etiquetes en les teves publicacions: #sangfluencer #bloodfluencer #generositatsensefiltres #bloodstyle #donarsangésdeguap@s #blooder #live4live #BloodFamilyFirst #Instablood #Instablooder

 3. Si no fas servir les xarxes socials, també pots per #sangfluencer 1.0. Pots descarregar cartells animant a la teva comunitat de veïns a participar en la campanya i penjar-los a la teva escala. També tens a la teva disposició plantilles per deixar notes als teus companys de feina (aquestes també són una bona opció per enviar per WhatsApp).

 

Donar sang i explicar-ho a les xarxes socials, als grups de WhatsApp d’amics i familiars, o bé dir-ho als companys de la feina o del pis on vius. Aquest és el repte que es planteja: que tots ens convertim en #sangfluencers o #bloodfluencers i expliquem allà on puguem la importància de donar sang per ajudar a salvar vides cada dia.

I recorda que cada donació pot ajudar a salvar 3 vides, donar sang és donar vida!