Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Dona TIC 2018, uns premis només ...
 
Dijous, 09 d'agost de 2018

Dona TIC 2018, uns premis només per a elles

Les noies no voleu ser enginyeres... només el 30% dels 7 milions de persones que treballen en l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a Europa són dones, segons dades de la Comissió Europea. Per revertir aquesta tendència s’han engegat moltes iniciatives per animar a les joves a cursar estudis científico-tècnics, entre les que hi ha els Premis Dona TIC. Podeu presentar les vostres candidatures fins al 15 de novembre.


Dona TIC 2018, uns premis només per a elles

Segons l’Idescat, amb una població de més de 7,5 milions de persones, a Catalunya hi ha més dones que homes. Tot i això, la presència femenina en els estudis de les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) està molt lluny d’igualar la presència de nois en aquests estudis. Noies, què us fa por d’aquestes carreres? Per què si les noves tecnologies formen part de les nostres vides, us costa tant acostar-vos-hi a nivell professional? La cultura i els estereotips són la única barrera? Creieu que és difícil triomfar en un àmbit majoritàriament masculí? Per què creieu que no teniu capacitat per fer-ho?

Des de les institucions s’ha marcat l’objectiu d’aixecar el sostre de vidre existent en el sector TIC pel que fa a la presència de dones; diverses iniciatives fomenten la participació de les dones en la construcció de la societat digital amb criteris d’igualtat. La 4a edició dels Premis Dona TIC 2018 n’és una, i s’ha convocat per reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, i oferir-vos referents si dubteu si dedicar-vos o no a les disciplines STEM en el futur.

Les set categories dels guardons tenen l’objectiu de promoure entre les dones l’accés a l’àmbit tecnològic, incrementar-ne la presència i reconèixer el paper fonamental d’aquelles que ja pertanyen al món TIC:

 • Estudiant TIC:
  • Estudiant TIC universitària: ha de ser estudiant de qualsevol titulació universitària TIC i d’haver desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en l’àmbit de les TIC

  • Estudiant TIC FP: ha de ser estudiant de qualsevol cicle formatiu de FP de l’àmbit TIC o ha d’haver desenvolupat i/o estar desenvolupant un projecte i/o iniciativa destacable en l’àmbit de les TIC

 • Emprenedora: ha de ser fundadora o cofundadora d’una empresa en actiu del sector de les TIC

 • Professional: ha de treballar per a una empresa o organització o ser freelance dedicada a l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC

 • Acadèmica/Investigadora: s’ha de dedicar a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC.

 • Divulgadora: ha de treballar en l’àmbit de la comunicació vinculada a les TIC

 • Revelació: ha d’haver tingut un paper rellevant i destacable en l’àmbit de les TIC tot i tenir una trajectòria curta

 • Iniciatives referents:
  • Iniciativa empresarial: qualsevol empresa que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC

  • Iniciativa d’entitat, centre formatiu/institució: qualsevol entitat i/o centre formatiu/institució que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC


Les set categories són excloents, cada candidata només es pot presentar a una categoria.

Els premis Dona TIC estan organitzats pel Departament de Polítiques Digital i Administració Pública i l’associació Tertúlia Digital, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones i de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona.

El termini per presentar les candidatures serà fins al 15 de novembre i el lliurament dels premis es realitzarà el 20 de desembre a Barcelona.

La biotecnologia, la intel·ligència artificial, la ciberseguretat, les criptomonedes, el big data, els vehicles intel·ligents... si voleu participar de tots aquests reptes de futur, feu-ho! Igual que els nois, teniu les capacitats, les ganes i l’empenta!