Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Saló de l’Ensenyament i Saló ...
 
Dilluns, 20 de març de 2017

Saló de l’Ensenyament i Saló Futura. Tota l’oferta educativa en un sol recinte

Si no tens clar quin camí seguir amb els teus estudis, del 22 al 26 de març la Fira de Barcelona acull una nova edició del Saló de l’Ensenyament i el Saló Futura en el marc de la Setmana de la Formació i el Treball. Aquest esdeveniment ja és una eina imprescindible d’orientació i assessorament acadèmic i laboral per a estudiants i famílies. No t'ho perdis!


Saló de l'Ensenyament

El certamen t'ofereix informació sobre estudis de batxillerat, superiors i complementaris, carreres universitàries, formació professional, art i idiomes, així com de diversos serveis en l’àmbit de l’educació.

El professorat també podrà participar en seminaris on es treballaran aspectes clau en el procés de presa de decisions i tindrà accés a eines i recursos per facilitar l'acompanyament als joves en el disseny del seu futur acadèmic.

Com en altres edicions, disposaràs d'una gran varietat de recursos en línia com simuladors de preus de matrícules o aplicacions mòbils per fer simulacions de proves d’accés a la universitat (PAU), uns recursos que et permetran accedir a tot l’univers educatiu de les universitats catalanes. També t'informaran sobre ajuts i beques del sistema universitari, així com recomanacions sobre les millors sortides professionals i els graus amb més ocupabilitat.

A l'àrea dedicada als estudis artístics es concentrarà l'oferta relacionada amb la música, les arts plàstiques i disseny, la dansa, el circ i el teatre.

NOVETATS EN AQUESTA EDICIÓ
Una de les novetats d'enguany és el reforç de l'orientació per part del Departament d'Ensenyament:
- un recorregut d'orientació recomanat o guiat: començarà amb un vídeo tutorial, seguit de la visita guiada i acabarà a l'espai d'orientació individualitzada
- "El Departament informa", xerrades informatives de 30 minuts sobre els diferents ensenyaments: per a grups de fins a 50 persones sobre els diferents ensenyaments postobligatoris, amb continguts clau d'orientació útils per als alumnes a l'hora de triar els seus estudis

En l'oferta universitàriaenguany l'estand del Consell Interuniversitari de Catalunya s'ha transformat en l'espai oficial d'Accés a la Universitat i com a gran novetat es presentarà el nou web "Canal Universitats", que oferirà el llistat oficial de tots els estudis universitaris que es poden cursar a Catalunya. Així mateix hi haurà un espai específic amb tota la informació sobre beques i ajuts disponibles, i on especialistes de l'Agència d'Ajuts Universitaris i Recerca (AGAUR) t'atendran de forma personalitzada.

La taula rodona "Les professions en joc" on professionals de referència de diversos sectors econòmics debatran sobre el futur d'algunes professions. A l'activitat participaran quatre testimonis de reconegut prestigi en els camps científic, tecnològic, artístic i de les ciències socials que identificaran quines seran probablement les professions que deixaran d'existir en els propers anys i quines naixeran. En aquesta activitat també es donaran detalls sobre la formació més idònia i les competències que hauran de tenir els estudiants del futur.

El portal Adolescents.cat disposarà d'un escenari on s'hi celebraran concerts, concursos, retransmissions en directe per les xarxes socials o un photocall perquè els visitants pugueu descansar i relaxar-vos en la vostra visita al Saló. La música la portaran Marcos Franz, Bipolar, Carles Ribes, Roger Argemí i Mar Ortega amb versions de Drake, Rihanna i Justin Bieber. També es presentarà el nou llibre de l'actriu i youtuber Clara Moraleda, més coneguda pel seu personatge de Leopolda Olda a les xarxes.

13è SALÓ DELS IDIOMES
Amb la coordinació de l'Associació de Promotors de Cursos a l'Estranger (ASEPROCE), els 16 expositors que conformen aquest saló, dins del recinte, et donaran a conèixer tota l'oferta de cursos i estades a l'estranger perquè puguis perfeccionar les llengües que et calguin per construir el teu futur.

ESPAI FORMACIÓ PROFESSIONAL
El Departament d'Ensenyament habilitarà un espai on s'informarà dels cicles formatius vinculats al sector industrial.
Les noves tecnologies també hi seran presents mitjançant l'Aula de Tecnologies Multimèdia, amb una sèrie d'activitats organitzades pel Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM), adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), entre les quals trobaràs:
- Videojoc: Danger Room
- Tallers multimèdia
- Crea el teu propi escenari de videojocs
- Introducció a la programació de videojocs
- Motion Graphics 3D
- Modelat de personatges

ESPAI CIÈNCIA
Per fer més atractiva l'activitat investigadora, un any més, trobaràs un espai amb diversos estands d'universitats, centres de recerca i experiments científics, lúdics i interactius. Entre els tallers i xerrades que s'impartiran podràs trobar, entre d'altres:
- Taller de comunicació experiencial amb videojocs de realitat virtual, holografies i altres tecnologies interactives (Obicex)
- Les Ciències de la Terra a la vida quotidiana (UB)
- La UdL a l’avantguarda de la recerca científica de l’art (UdL)
- Posa a prova el teu sistema visual! (UPC)
- U-Science Tech i U-Divulga: Ciència i Tecnologia al teu abast (UVic)
- Fer recerca al CSIC, fa per a tu? (CSIC)

PER COMPLETAR LA VISITA
La visita presencial al saló es pot complementar amb una de virtual al portal Formacio365.cat, un servei d’orientació i informació acadèmica en línia actiu durant tot l’any que disposa d’un cercador de cursos dels diferents expositors.

El programa europeu de Garantia Juvenil també tindrà una presència destacada al Saló. Amb l’objectiu de reduir l’atur juvenil el programa té el compromís de proposar una oferta de feina, pràctiques o formació, en un termini màxim de quatre mesos (des del moment de la inscripció) a tots els joves amb uns requisits determinats. No esperis més a apuntar-t’hi!

FUTURA - SALÓ DE MÀSTERS I POSTGRAUS
Dins el mateix recinte, el 24 i 25 de març, també trobaràs tota la informació sobre màsters i postgraus d'universitats, escoles de negoci i centres educatius amb programes d'estudi públics i privats i que es poden cursar a Catalunya, l'Estat espanyol o l'estranger. Destaquem la participació agrupada d'una dotzena d'universitats del Regne Unit, amb l'àmplia oferta educativa que ofereix aquest país. Dins d'aquest saló també hi haurà:
- Servei d'orientació i assessorament personalitzat a l'estudiant
- Tallers pràctics per a la recerca de feina en l'àmbit nacional i internacional
- Speaker's Corner, amb sessions
- Recruitment Fòrum, en el qual es facilita l'accés al mercat laboral

Apunta’t a l’agenda les dates i vine per aclarir els dubtes que et sorgeixin sobre el teu itinerari educatiu. Tens tota la informació que necessites en un sol recinte.