Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Primer Saló de l'Ocupació ...
 
Dimecres, 07 de març de 2018

Primer Saló de l'Ocupació Juvenil de Barcelona

Coincidint amb els dos primers dies del Saló de l’Ensenyament i amb el primer dia del Saló Futura, del 14 al 16 de març, al recinte de la Fira de Barcelona tindrà lloc el primer Saló de l'Ocupació Juvenil, un espai de connexió entre la població jove d’entre 16 i 35 anys i l’oferta formativa i laboral del moment. El teu salt al món laboral!


Primer Saló de l'Ocupació Juvenil de Barcelona

El Saló de l'Ocupació Juvenil és adreçat a joves d'entre 16 i 35 anys, sigui quin sigui el seu itinerari o nivell formatiu. L’objectiu principal és promoure l'ocupació entre les persones joves i fomentar la seva contractació.

El Saló es divideix en diferents espais on podràs:
- conèixer els diferents recursos que t’ofereixen les administracions per afavorir l’ocupació.
- descobrir professions, oficis...i els teus interessos professionals.
- conèixer els diferents programes d’inserció laboral que organitzen entitats del tercer sector
- connectar els teu projecte professional amb altres emprenedors i l’actual teixit associatiu participant d’un networking.
- connectar amb una trentena d’empreses col·laboradores que t’explicaran com funcionen els processos de selecció i reclutament de personal.
- Assessorar-te sobre els teus drets i deures laborals
- Formar-te en diferents tallers formatius.

El Saló està organitzat per Barcelona Activa i l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona. Col·laboren el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Consorci d’Educació de Barcelona, la Fundació Barcelona Formació Professional, la Direcció General de Joventut, l’Agència Catalana de la Joventut, 90 entitats del tercer sector, 30 empreses d’intermediació laboral, entitats sindicals juvenils i el Consell de Joventut de Barcelona (CJB).

La Direcció General de Joventut hi participa concretament a l'espai Coneix, on hi haurà l'acollida dels joves visitants i se'ls guiarà pel Saló i d'altra banda, a l'Assessora't, on les orientadores laborals de l'Oficina Jove de Treball atendran totes les persones joves interessades a conèixer i resoldre dubtes sobre drets i deures laborals.

El SOC per la seva banda, comptarà amb un espai on oferirà informació sobre els serveis ocupacionals per a les persones joves en el marc de la Garantia Juvenil, que és una iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil. Els i les joves tindran la possibilitat d'inscriure's a la Garantia Juveil en el propi estand del SOC.

També hi haurà xerrades, sessions informatives, assessoraments, atenció a visitants...per part d'entitats col·laboradores del SOC, la Direcció General d'Inspecció de Treball i Catalunya Emprèn.

La inscripció és gratuïta, només cal acreditar-se al web del Saló de l'Ocupació Juvenil.

No hi faltis!