Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Setmana de l'Energia 2017
 
Dimarts, 16 de maig de 2017

Setmana de l'Energia 2017

Tot coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, del 19 al 25 de juny se celebra la Setmana de l’Energia. L’Institut Català d’Energia (ICAEN) promou aquesta campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania en relació amb l’estalvi i l’eficiència energètica.


Concurs fotogràfic "Comparteix la Setmana de l'Energia" a través d'Instagram

Els recursos naturals del planeta Terra no són inesgotables i alguns s’estan exhaurint a poc a poc, sense que ens n’adonem. Cal treballar perquè aquest planeta continuï sent un gran lloc per viure. Podem contribuir a posar fre al malbaratament irracional dels recursos naturals amb petites accions quotidianes: n’hi ha prou amb apagar els llums quan sortim de les habitacions o tancar bé les aixetes de l’aigua, entre d’altres. Precisament el tema central de la campanya 2017 és la Transició energètica de Catalunya, per la qual es passarà de l’actual model de consum i producció energètica a un de nou que permeti una participació més activa i directa de la ciutadania.

Si fins ara no estaves gaire conscienciat, al llarg dels mesos de maig, juny i juliol, arreu del territori català, la campanya promou moltes activitats, xerrades, tallers, exposicions, recursos educatius, bones pràctiques i jocs adreçats a la ciutadania en general, als joves i també a la quitxalla. Consulta al web de la campanya quines són les activitats programades més a prop teu!

A Catalunya, la Setmana de l'Energia està organitzada per l'Institut Català d’Energia, Diputació de Barcelona, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Girona, Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), Ajuntament de Barcelona, Diputació de Tarragona i Diputació de Lleida.