Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Sobre el Web
 

Què és JOVE.CAT?

És un portal web que centralitza i unifica tota la informació i els recursos d’interès per a les persones joves

Qui l’impulsa?

La Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb la Direcció General d’Atenció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya.

 

Amb quins objectius?

 • Esdevenir un canal de comunicació del Govern amb els joves.
 • Ser una porta d’entrada a partir de la qual els joves puguin accedir, d’una forma directa i interactiva, a un seguit d’eines que facilitin el seu projecte de vida en tots àmbits.
 

En quin context s’emmarca?

JOVE.CAT forma part del projecte de comunicació digital de la Direcció General de Joventut, que s’adreça, bàsicament, a tres grans públics:

 1. A la ciutadania en general, a través del web institucional
 2. Als professionals en polítiques de joventut, mitjançant el portal E-Joventut
 3. Als joves, amb el portal JOVE.CAT

La Direcció General de Joventut ha dissenyat un projecte global de comunicació adaptant cada plataforma web al seu públic específic, amb un disseny propi, una disposició d’elements i continguts segons les necessitats, però amb la tecnologia d’un mateix gestor de continguts, el corporatiu de la Generalitat, per tal d’evitar duplicitats i compartir-los.

 

Com s’ha dissenyat?

JOVE.CAT és una iniciativa pionera a la xarxa amb el valor afegit d’anar més enllà de la informació i els recursos institucionals. Ofereix als joves un seguit de continguts externs, rigorosament contrastats,  per a què siguin d’utilitat per tal d’orientar, informar i facilitar l’accés als serveis per als joves.

Continguts:

L'origen del continguts de JOVE.CAT prové de:

 • l'antic Portal Jove de la Direcció General de Joventut,
 • la Guia Jove de Serveis de la Generalitat,
 • les fitxes informatives elaborades pels informadors juvenils de la Xarxa Catalana de Serveis d'Informació Juvenil,
 • la informació web dirigida als i les joves provinent d'altres Departaments de la Generalitat,
 • atres fonts d'informació que s'hagin considerat d'interès.

 

Estratègia:

La conceptualització, el mapa de navegació i l’arquitectura de continguts del portal s’han dut a terme mitjançant un grup de treball format per treballadors de l’administració, professionals en joventut, dissenyadors, documentalistes, periodistes i joves.

 

Com s’estructura?

El portal s’estructura en tres grans àrees:

 • Continguts: El web està organitzat en 12 àmbits temàtics: habitatge, treball, educació i formació, economia, cultura, tecnologia, vacances i estades, salut, participació i solidaritat, conviure, esports i medi ambient. Cadascun d’aquests apartats està concebut com un portal temàtic. JOVE.CAT respon a preguntes de tota mena com per exemple: On puc llogar un pis? Què és la quitança? Quants dies triga cicatritzar-se un pírcing a la cella? Què faig amb el meu ordinador vell?
 • Actualitat: JOVE.CAT publica notícies d'interès per al jovent, dossiers especials, una agenda amb recomanacions d’arreu del territori i un cercador d’activitats culturals. A més, ofereix un servei de subscripció a un butlletí mensual amb el recull dels continguts publicats durant el mes en curs.
 • Participació: L’usuari pot interactuar amb el portal mitjançant un formulari de contacte accessible en totes les planes. El portal ofereix assessorament en línia sobre temes específics sobre sexualitat, feina i habitatge, entre d'altres. Les peticions en línia són ateses per experts que responen de manera ràpida, confidencial i gratuïta. És un servei de la Direcció General de Joventut concertat amb entitats especialitzades. La participació, entesa com un element de creació de comunitat, és un dels eixos de JOVE.CAT. La presència de la Direcció General de Joventut en les xarxes socials (Facebook i Twitter principalment) dóna la possibilitat als usuaris del portal de participar en la creació de continguts del JOVE.CAT i, d'aquesta manera, s'estableix una comunitat al voltant del portal.
 

Desenvolupament i implementació tecnològica

El desenvolupament tecnològic i la implementació del projecte JOVE.CAT s’ha realitzat sota el gestor de continguts corporatiu de la Generalitat de Catalunya (GECO) sota les directrius i l’assessorament del Centre de Competència de la Direcció General d’Atenció Ciutadana.

 

Equip editorial

L'equip editorial de JOVE.CAT està ubicat a la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Aquest equip és responsable de coordinar els continguts corporatius del portal, del manteniment de les dotze seccions transversals i de fer el seguiment de l'actualització de les notícies, agenda, dossiers monogràfics, etc.

 

Suggeriments

Us convidem a enviar-nos els vostres suggeriments per tal d'ajudar-nos a millorar el web. Gràcies per visitar-nos.

 
Data d'actualització: 26.01.2016