Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Conviure / Inclusió social  > Inclusió social
 

Inclusió social

Les polítiques de joventut han de generar oportunitats socials per al desenvolupament personal i col·lectiu de la gent jove tenint en compte la diversitat i les necessitats diferencials del col·lectiu juvenil, incidint en els factors estructurals que generen desigualtat (sexe, gènere, edat, origen cultural i ètnic, classe social i territori), i facilitant accions que disminueixin les barreres i els obstacles amb els que es troba el jovent i que fan augmentar les dificultats per a desenvolupar plenament el seu projecte de vida.
Amb aquesta finalitat, una de les necessitats socials imprescindibles que emergeix per facilitar el benestar personal i col·lectiu és l’eradicació de les violències que afecten les persones joves.
La realització d’intervencions eficaces i integrals enfront de les violències que afecten les persones joves és cabdal i passa principalment per situar la prevenció i el treball comunitari com a eixos vertebradors de les actuacions.


 

Recursos per a professionals

Estratègies i eines perquè les persones joves puguin realitzar el seus propis projectes de vida sense discriminació ni exclusió social.


Projectes i serveis

Fórmula jove, inserció i cohesió sòciolaboral de persones joves amb especials dificultats
L’objectiu últim és que la societat catalana tingui la capacitat per a poder incorporar plenament a les seves persones joves. Per això, es treballa per reduir les situacions de desavantatges dels grup en situació o procés de vulnerabilitat, especialment en els àmbits de la formació i el treball, però sense oblidar altres dimensions com la comunitària. A més, el projecte contribueix a la visibilitat de la diversitat de la joventut en totes les seves dimensions.
Més informació


Data d'actualització: 18.10.2017